Σάββατο, Σεπτεμβρίου 17, 2011

«Ελεύθεροι - Αποκλεισμένοι οι κάτοικοι των Μικρών Κυκλάδων»

Την έντονη διαμαρτυρία του για την ξαφνική διακοπή των δρομολογίων στις Μικρές Κυκλάδες, εξέφρασε με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή (α.π. 22786/16-9-2011) ο βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης.
Στο κείμενο της ερώτησης του, ο κ. Βρούτσης υπογραμμίζει ότι : «Ο αποκλεισμός των Μικρών Κυκλάδων, τις έχει βυθίσει σε πρωτόγνωρη απομόνωση, γεγονός που έχει προκαλέσει ήδη σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων και την τροφοδοσία των νησιών.
Οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά είναι ήδη υπαρκτές και μεγάλες, ενώ τα κόστη των μετακινήσεων έχουν κυριολεκτικά εκτιναχθεί, καθώς οι αυθημερόν μετακινήσεις από τα μικρά νησιά προς τη Νάξο δεν είναι πλέον........ εφικτές.

Η κατάσταση αυτή, δεν έχει προηγούμενο και δικαιολογημένα έχει φέρει σε απόγνωση τους 2.000 και πλέον κατοίκους των μικρών νησιών, οι οποίοι δικαιολογημένα διαμαρτύρονται έντονα, καθώς θυμίζουν «ελεύθερους – αποκλεισμένους».

Δυστυχώς, η κυβέρνηση παρότι γνώριζε το πρόβλημα, ολιγώρησε και δεν έκανε τίποτα για να το αποτρέψει με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην απρόσκοπτη σύνδεση και τροφοδοσία των νησιών μας.

Την ίδια στιγμή, τα αρμόδια Υπουργεία δείχνουν ανήμπορα να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα, που έχει προκαλέσει αδυναμία πρόσβασης στα μικρά νησιά και παράλληλα οικονομική ασφυξία στις τοπικές οικονομίες και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Δυστυχώς, τα νησιά μας για άλλη μια φορά πληρώνουν το μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό κόστος της ανικανότητας και της ανευθυνότητας μιας κυβέρνησης, που αποδεδειγμένα πλέον δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο στον πολύπαθο τομέα της ναυτιλίας. Θυμίζουμε, ότι η πρώτη ενέργεια του ΠΑΣΟΚ όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ήταν η κατάργηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σήμερα, παρακολουθούμε μια ανήμπορη κυβέρνηση που εδώ και τόσες μέρες αρνείται να πάρει θέση για την επίλυση του προβλήματος. Η Πολιτεία οφείλει και έχει υποχρέωση να παρέχει και στους 2.000 κατοίκους των Μικρών Κυκλάδων τακτική και ασφαλή μεταφορά. Δικαίωμα, που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο».





Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :