Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2011

Ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

«Με την ευκαιρία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, αναγνωρίζουμε ότι η ουσιαστική στήριξη και ενεργότερη αξιοποίηση της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας μας, του Τουρισμού, αποτελεί απαρέγκλιτη προτεραιότητα όχι μόνο της οργανωμένης Πολιτείας, αλλά του συνόλου των ενεργών πολιτών.
Τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα του μεγάλου πρωταγωνιστή της ελληνικής οικονομίας είναι αυταπόδεικτα. Σε αυτές τις ιδιαιτέρως δύσκολες για τη χώρα μας στιγμές, ο τουρισμός αντιστέκεται στην κρίση. Φέρνει...... σημαντικά έσοδα, δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, αφορά και επηρεάζει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.


Για τη στήριξη μιας από τις πιο βασικές πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας, του τουρισμού, είναι αναγκαίο να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα που δεν θα «στραγγαλίζουν», αλλά αντίθετα θα ενισχύουν ουσιαστικά τον κλάδο. Η Δημοκρατική Συμμαχία εξαρχής πρότεινε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών ΦΠΑ σε όλους τους τομείς του τουριστικού κλάδου στα επίπεδα των ανταγωνιστριών χωρών και σε καμία περίπτωση την αύξηση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση.


Έχουμε την πεποίθηση ότι η ανάπτυξη και στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και η καλά σχεδιασμένη προβολή και διαχείριση του τουριστικού προϊόντος, θα αποδώσει διπλάσια οφέλη για την εθνική μας οικονομία και την απασχόληση, ώστε μπορεί να αποτελέσει το βασικό μοχλό για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση».





Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

O Ρήγας δεν έστειλε ακόμα? Ακόμα λείπει η γραμματέας διακοπές?