Δευτέρα, Μαΐου 25, 2015

Πιστοποιητικό υγείας εργαζομένων σε επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους- εργαζομένους σε επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης σχετικά με τα βιβλιάρια υγείας τα οποία πρέπει να διαθέτουν όλοι.
Όσα από τα βιβλιάρια είναι ακόμα σε ισχύ, τα κρατάμε μέχρι να λήξουν. Όσα έχουν ήδη λήξει ή μένουν λίγες μέρες να λήξουν, πάμε στο κέντρο υγείας ή σε ιδιώτη γιατρό και μας εκδίδει πιστοποιητικό υγείας.
Το πιστοποιητικό υγείας είναι μια σελίδα Α4 που τη δίνει ο γιατρός και δε.... χρειάζεται να τη θεωρήσει το Γραφείο Υγιεινής πλέον. Την επισυνάπτουμε στο σχετικό αρχείο και μπορείτε να την τυπώσετε από εκεί , να κάνετε τις ιατρικές εξετάσεις και να την υπογράψει το κέντρο υγείας ή ο ιδιώτης γιατρός και μετά την παραδίδετε στην επιχείρηση που εργάζεστε να βρίσκεται στο χώρο εργασίας σας κατά τη διάρκεια των ελέγχων.

Το πιστοποιητικό έχει 5ετή διάρκεια, εκτός από υπαλλήλους σε παιδικούς σταθμούς που ισχύει για 2 χρόνια

Οι εξετάσεις που πρέπει να γίνουν είναι ακτινογραφία θώρακος, παρασιτολογικη κοπράνων καθώς και για σαλμονέλα

Για εργαζόμενους σε ξενοδοχεία ή σε άλλες επιχειρήσεις που δεν έρχονται σε επαφή με τρόφιμα ή σκεύη (κατσαρόλες, πιάτα, ποτήρια, κλπ), αρκεί η ακτινογραφία θώρακος.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, το πιστοποιητικό υγείας είναι υποχρεωτικό για όλους και ο τρόπος επιβολής προστίμων σε περίπτωση μη ύπαρξης είναι σύνθετος. Ενδέχεται σε κάποιες περιπτώσεις το πρόστιμο για όσους δεν έχουν πιστοποιητικό υγείας, να είναι συνάρτηση του τζίρου της επιχείρησης και όχι κάποιο σταθερό ποσόν.

Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Ι. Καρεγλάς                                        Ιωάννης Ε. Παπαδόπουλος



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :