Σάββατο, Μαΐου 23, 2015

Βίντεο - Ντοκουμέντο: Σοκαριστικά τα στοιχεία των διακομιδών στην Πάρο…

Τα αριθμητικά στοιχεία των διακομιδών ασθενών συμπολιτών μας, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης και διακομίσθηκαν από την Πάρο, είναι από μόνα τους σοκαριστικά.
Αποτελούν γροθιά στο στομάχι και αποτυπώνουν δραματικά σε όλους τους τόνους την αγωνία και την τραγική εγκατάλειψη που βιώνουν οι νησιώτες εξαιτίας όχι μόνο της έλλειψης υποδομών δημόσιας υγείας αλλά και της υπολειτουργίας των......
ήδη υπαρχόντων δομών για την αντιμετώπιση περιστατικών άμεσης ανάγκης.
Συγκεκριμένα ΕΚΑΒ υπάρχει στην Πάρο, αλλά δυστυχώς οι βάρδιές του δεν εξυπηρετούν το νησί ολόκληρο το 24ωρο.
Την τραγωδία που βιώνουν οι νησιώτες αποκαλύπτουν εκκωφαντικά τα δραματικά αριθμητικά στοιχεία των περιστατικών διακομιδής. Ενώ ουσιαστικά η τουριστική σεζόν δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, τις πρώτες 21 ημέρες του Μαΐου χρειάστηκε να γίνουν 13 διακομιδές συμπολιτών μας με την αρωγή της ΕΟΔ.

Αδιάψευστος μάρτυρας της τραγικής κατάστασης, εκτός από τα στοιχεία αυτά, είναι και το συγκλονιστικό παρακάτω βίντεο που απεικονίζει την μάχη με το χρόνο που δίνουν σχεδόν καθημερινά τα μέλη της ΕΟΔ για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών. Τελευταίο περιστατικό , μόλις εχθές 21 Μαΐου, στη μία τα ξημερώματα, έγινε διακομιδή μιας ηλικιωμένης από την Πάρο προς τη Σύρο καθώς η ασθενής έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Κάθε περιστατικό, και μια κραυγή αγωνίας των συμπολιτών μας, κάθε διακομιδή και μια μάχη για τη ζωή, κάθε έκτακτο συμβάν και ένας αγώνας δρόμου αρωγής προς στο συνάνθρωπο με πρωταγωνίστρια την ΕΟΔ.
Και όλα αυτά λίγο πριν την άφιξη των πολυπόθητων τουριστών.
Ενώ ζει, όπως και πολλά άλλα νησιά, τον εφιάλτη της εγκατάλειψης στα ζητήματα της υγείας. Μια εγκατάλειψη που επί χρόνια συνεχίζεται και παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις όσο περνούν τα χρόνια, καθώς τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει πια...
 http://parianostypos.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :