Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γ. Βρούτσης: «Η κυβέρνηση συνειδητά συνεχίζει να προσβάλει και να εξαπατά τους Κυκλαδίτες. Εφαρμόζοντας, κατά γράμμα το «αγνό παρθένο» Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ, παραδίδει άνευ όρων το ειδικό καθεστώς του Φ.Π.Α. των νησιών μας!»
«Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στους νησιώτες του Αιγαίου και τους συμπατριώτες μου Κυκλαδίτες;
Με ποιο τρόπο μπορούν να περιοριστούν η καθημερινή αβεβαιότητα και η αγωνία των νησιωτών που....
εντείνεται μέσα από τις ασαφείς και λανθασμένες δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών σχετικά με  την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας;
Δε νομίζω ότι υπάρχει, πλέον, κάποιος που να αμφισβητεί -παρά τους όρκους και τις δεσμεύσεις που δόθηκαν- ότι η σημερινή κυβέρνηση πρόδωσε τους Κυκλαδίτες, καθώς όπως διαφαίνεται το ειδικό καθεστώς «πνοής» για τις Κυκλάδες και τα νησιά του Αιγαίου παραδίδεται άνευ όρων στο τραπέζι της λεγόμενης «Περήφανης Διαπραγμάτευσης».
Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, η κυβέρνηση εξακολουθεί συνειδητά να εξαπατά τους νησιώτες, καθώς στην προσπάθειά της να κατευνάσει την οργή και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του ειδικού καθεστώτος, υποσχέθηκε ως δήθεν αντιστάθμισμα την επιστροφή του ΦΠΑ στους μόνιμους κατοίκους των νησιών μας.
Τους πληροφορούμε, λοιπόν, ότι η διαδικασία επιστροφής του ΦΠΑ δεν επιτρέπεται σε πολίτες, είναι πρακτικά και ουσιαστικά ανεφάρμοστη.
Συνεπώς, δυο πράγματα συμβαίνουν:
Είτε πρόκειται για πλήρη άγνοια και ανεπάρκεια των κυβερνητικών αξιωματούχων, είτε πρόκειται για μια ακόμη απροκάλυπτη προσπάθεια παραπλάνησης και εξαπάτησης των νησιωτών.

Επιβεβαιώνεται, πλέον, πανηγυρικά, ότι το τίμημα του «πρώτη φορά αριστερά» ειδικά οι νησιώτες θα το πληρώσουν πάρα πολύ ακριβά!».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :