Κυριακή, Μαΐου 24, 2015

Τιμητικές εκδηλώσεις Μνήμης για τον παριανό ήρωα Νικόλαο Στέλλα

Τιμητικές εκδηλώσεις Μνήμης για τον παριανό ήρωα Νικόλαο Στέλλα (Φωτό + Βίντεο)
Το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη του παριανού ήρωα της εθνικής αντίστασης Νικολάου Στέλλα, τελέστηκε όπως κάθε χρόνο, στη Μάρπησσα, το πρωί της Κυριακής 24 Μαΐου.
Οι συγκινητικές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον παριανό μάρτυρα και αγωνιστή που έδωσε τη ζωή του υπέρ του αγαθού της ελευθερίας, ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από εκπροσώπους τοπικών φορέων και αρχών στο μνημείο του....
ήρωα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μ. Κωβαίος και οι βουλευτές κ. Ν. Συρμαλένιος και κ. Γ. Βρούτσης, παρουσία του Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικου, του Έπαρχου Πάρου κ. K. Μπιζά, δημοτικών, τοπικών συμβούλων και εκπροσώπων φορέων και αρχών καθώς και πλήθους κόσμου.

Επίσης μια χορωδία μαθητριών Γυμνασίου υπό τη μελωδική συνοδεία κιθάρας, τραγούδησαν το αφιερωμένο στον Νικόλαο Στέλλα τραγούδι που γράφτηκε στη μνήμη του αγωνιστή.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης στεφάνων, πραγματοποιήθηκε παρέλαση μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, από την εκκλησία μέχρι το μνημείο του ήρωα, ενώ τέλος οι εκδηλώσεις έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς μαθητριών στην πλατεία παπά – Γιώργη Στάμενα.

Περισσότερα στο  http://parianostypos.gr/index.php/paros-antiparos/paros-antiparos-koinonia/item/15834-timitikes-ekdiloseis-mnimis-gia-ton-pariano-iroa-nikolao-stella-foto-vinteo#sthash.dZiYbMZ7.dpuf
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :