Παρασκευή, Μαΐου 29, 2015

ΠΑΡΟΣ: Ομόφωνα ΟΧΙ στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Πάρου, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων αλλά και επαγγελματίες, δήλωσαν την εναντίωσή τους στη σχεδιαζόμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
Η άποψη που επικράτησε ήταν ότι σε μια ήδη πληγωμένη κοινωνία από μια οικονομική ύφεση που διανύει τον .....
έκτο χρόνο της, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις όπως η αύξηση του ΦΠΑ καθώς μια τέτοια αύξηση θα προκαλούσε αλυσιδωτά προβλήματα στις παραγωγικές τάξεις των νησιών και θα τα οδηγούσε με βεβαιότητα σε οικονομικό μαρασμό.

Επίσης τονίστηκε ότι η συμπόρευση των Δήμων των νησιών θα πρέπει να είναι ενιαία και συντονισμένη και ότι δεν είναι δυνατόν να κληθούν τα νησιά του Αιγαίου να πληρώσουν το τίμημα της όποιας συμφωνίας διακυβεύοντας την επιβίωσή τους.

Μια από τις ακραίες θέσεις που ακούστηκαν η οποία είχε και αρκετούς υποστηρικτές ήταν ότι, εάν και εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει στη λήψη μέτρων για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, θα πρέπει αμέσως να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές των Κυκλάδων, αφού εκ του αποτελέσματος δεν προστατεύουν τα συμφέροντα των νησιωτών.
Άμεσα, κατά τις προσεχείς ημέρες θα εκδοθεί ένα νέο ψήφισμα, με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων φορέων, που θα αντιτίθεται στην όποια σκέψη για λήψη δημοσιονομικών μέτρων, το οποίο θα επικυρωθεί και από το δημοτικό συμβούλιο Πάρου.

- See more at: http://parianostypos.gr/index.php/paros-antiparos/paros-antiparos-politiki/item/15902-omofona-oxi-stin-katargisi-ton-meiomenon-synteleston-fpa#sthash.AguimtaI.dpuf
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :