Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Ενημέρωση για τα μουσεία της Απειράνθου ζητά η "Νησιωτική Πολιτεία"

Η Δημοτική Αρχή με την ανακοίνωσή της, στις 21 Μαίου επιβεβαίωσε η ίδια αυτό, που καταγγείλαμε, ότι δηλαδή Δήμαρχος και Πρόεδρος του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. «απεφάσισαν και διέταξαν» για τα εκθέματα των Απεραθίτικων Μουσείων,  να μεταφερθούν εκεί που τους άρεσε, όπως τους άρεσε και όταν τους άρεσε...
΄Αφησε όμως αναπάντητα όλα τα ερωτήματα, που της έθεσε η ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, με την....
ανακοίνωσή της στις 19 Μαίου .
Καλούμε λοιπόν την Δημοτική Αρχή να μην υπεκφεύγει και να απαντήσει ξεκάθαρα στα ερωτήματα , που της έχουμε θέσει :

Α. Πως αποφασίζουν αυθαίρετα να μεταφέρουν μουσειακά εκθέματα χωρίς να συμβουλεύονται τους ειδικούς ?
Β. ΄Εχουν ενημερώσει το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού ?
Γ. Ποια και πόσα είναι αυτά τα μουσειακά εκθέματα, που η ίδια η Δημοτική αρχή αποκαλεί «αξιόλογα» και που οπωσδήποτε  αποτελούν δημοτική περιουσία ? ΄Εχουν καταγραφεί ? Ποια είναι η αξία τους ? ΄Εχει γίνει ασφαλιστική εκτίμησή τους ?
Δ.Που και πως τελικά θα τοποθετηθούν και κάτω από ποιες συνθήκες ? Πως θα προστατεύονται ?
Ε. Ποίοι είναι οι εργαζόμενοι σ’ αυτά, που όπως διαβεβαιώνει η Δημοτική Αρχή θα διασφαλιστούν μέσω υπάρχουσας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ? Πως θα γίνει αυτό το «θαύμα» ? Ανακάλυψε η Δημοτική Αρχή κάποιο νόμιμο τρόπο ?
Εμείς πάντως δε γνωρίζουμε να υπάρχει η δυνατότητα, ώστε δημοτικοί υπάλληλοι να τοποθετούνται  ή να μετατάσσονται σε Κοιν.Σ.Επ.

Καλούμε και πάλι ΑΜΕΣΑ το Δήμαρχο και το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρουν το θέμα για συζήτηση, προ ημερησίας διατάξεως, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να μας ενημερώσουν πλήρως για το τι συμβαίνει στα Μουσεία αυτά, πως διασφαλίζεται  η υπάρχουσα εκεί δημοτική περιουσία και να μας εξηγήσουν τη νομιμότητα των ενεργειών τους στα θέματα του προσωπικού των Μουσείων.
    

                                                                                                                                                Από  το  Γραφείο  Τύπου
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :