Τρίτη, Μαΐου 19, 2015

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ 19/5

ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ η χρόνια αναπηρία που ταλαιπωρεί το στο χαρτιά και μόνο Γενικό Νοσοκομείο (Κέντρο Υγείας) Νάξου. Παραμονές του καλοκαιριού πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα με την έλλειψη σε επιστημονικό προσωπικό που αντιμετωπίζει. Ένας ακόμη γιατρός (ειδικότητας», ο παιδίατρος Φραγκίσκος Βενιέρης, εκτός… Παρελθόν αποτελεί ο επί σειρά δεκαετιών εν λόγω παιδίατρος του οικείου (ημετέρου) δημοσίου νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού μας.
Ο στυλοβάτης επιστημονικός τομέας του (δήθεν) υπό αναβάθμιση Κέντρου Υγείας (Νάξου) - για το οποίο τεράστιος αγώνας καταβλήθηκε για να «στηθεί» προ δεκαετιών - ο παθολογικός, ως γνωστόν, δεν είναι επαρκώς στελεχωμένος. Ο εν λόγω τομέας είναι, αναμφίβολα, αυτός που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος (σε κάλυψη περιστατικών) κάθε δημοσίου νοσηλευτικού ιδρύματος. Και.....
προβληματίζει το γεγονός αυτό πολύ τον εκτελούντα χρέη διοικητού στο Γ.Ν.-Κέντρο Υγείας Νάξου, Βασίλη Ραπτάκη.
Υπερτριπλασιάζονται τα περιστατικά τα έκτακτα κάθε χρόνο από τα τέλη της ανοίξεως μέχρι και τα τέλη του καλοκαιριού στην νησιωτική χώρα, ως γνωστόν. Και συνεπάγεται τούτο τεράστια και δυσεπίλυτα προβλήματα, ακανθώδη προβλήματα για τα κατά τόπους υπό συνεχή υποβάθμιση μάλιστα Κέντρα Υγείας. Μάταιες οι πρωτοβουλίες και προσπάθειες που οι Διοικήσεις τους, καταβάλλουν... Το γνωρίζει αυτό καλύτερα από τον καθένα, ο κ. Ραπτάκης ο οποίος (σε καιρούς οικονομικά χαλεπούς για την χώρα) κλήθηκε να αντικαταστήσει τον αποχωρήσαντα, μέχρι πρότινος διοικητή, Θεοχάρη Λάμπου.
Τούτη την εποχή στο Γ.Ν.-Κέντρο Υγείας Νάξου (όπου δεν εισπράττεται πλέον το 5ευρω), υπηρετούν: Οι μικροβιολόγοι, Χουζούρη Άννα και Μαρία Δούρου. Ο ακτινολόγος, Γιάννης Οργανόπουλος, οι χειρουργοί, Γιάννης Γεωργίου και Λιανόπουλος Γιάννης (προερχόμενος από το ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΙ), οι ορθοπαιδικοί, Βασίλης Ραπτάκης και Σταύρος Μέρτζελος, ο οφθαλμίατρος κ. Κιούσης (με σύμβαση, επικουρικός), οι παθολόγοι, Γιάννης Κλεάνθους (σ.σ.: ο κ. Δημήτρης Βενιέρης τελεί υπό… αναχώρηση), ο Γενικής Ιατρικής, Ηλίας Καραμπάτσος, ο καρδιολόγος, Απόστολος Δούλης, ο γυναικολόγος, Εδουάρδος Μπαρμπατζίδης. Περιστασιακά καλύπτει τις ανάγκες του παθολογικού τομέα, ο κ. Πέγος που καλύπτει τις ανάγκες του Αγροτικού Ιατρείου της στην Σχοινούσα. Να αναφερθεί, τέλος ότι λίαν προσφάτως με απόσπαση νεαρός παθολόγος πήρε απόσπαση από νοσοκομείο των Αθηνών για το νησί μας.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :