Παρασκευή, Μαρτίου 07, 2014

Η Σύρος τίμησε τη δημοσιογράφο του Mega Μαρία Δεναξά

IMG 7848
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια επέτειος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στην Σύρο με ιδιαίτερη τιμή και σεβασμό προς το ευαίσθητο φύλο.
Αυτό ακριβώς έγινε και φέτος, όπου το βράδυ της Τετάρτης 5 Μαρτίου – έστω και λίγες ημέρες πριν από την πραγματική Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (εορτάζεται στις 8 Μαρτίου) στο Θέατρο Απόλλων πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση με ιδιαιτερότητες και συγκίνηση, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου και τη συμβολή του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου.
Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν η συριανής καταγωγής δημοσιογράφος, Μαρία Δεναξά, ανταποκρίτρια του ΜΕGA στο.....
Παρίσι, η οποία τιμήθηκε για τη μακρόχρονη προσφορά της στη δημοσιογραφία, στην κοινωνία και στον πολιτισμό της πατρίδας μας και της Σύρου, ως πρέσβειρα των αξιών και ως  εκλεκτή εκπρόσωπος της μαχόμενης δημοσιογραφίας.
Της απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου την οποία παρέδωσε ο περιφερειακός σύμβουλος, υπεύθυνος αθλητισμού και πολιτισμού, Δημήτρης Γρυπάρης. Όπως επίσης της προσφέρθηκαν και ανθοδέσμες, από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, διοργανωτή και παρουσιαστή της εκδήλωσης Μπάμπη Κουλούρα, αλλά και από τους παλιούς συμμαθητές της όταν με τους οποίους πέρασε μαζί τα σχολικά χρόνια στην Σύρο και σήμερα την καμαρώνουν στην τηλεόραση.
Η Μαρία Δεναξά δεν ξέχασε ποτέ την Σύρο την οποία έχει πάντα στην καρδία της και φροντίζει να προβάλει το νησί της όπου κι αν βρίσκεται. Παρέλαβε συγκινημένη την τιμητική πλακέτα, εκφράζοντας εγκάρδιες ευχαριστίες τόσο στους ανθρώπους που επέλεξαν να την βραβεύσουν, αλλά ιδιαίτερα, σε αυτούς που στάθηκαν δίπλα της όλα τα χρόνια και την βοήθησαν να κάνει μια λαμπρή δημοσιογραφική καριέρα, αλλά και μια αξιοζήλευτη οικογένεια.  
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος –συγγραφέας Αλκμήνη Ψιλοπούλου, ενώ η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Χριστίνα Λιγοψυχάκη έκανε μια ιδιαίτερη ιστορική αναφορά για τη γυναίκα.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :