Τρίτη, Μαρτίου 25, 2014

Γενική Συνέλευση και εκλογές του Συλλόγου Εγκαριτών Νάξου

ΠΡΟΣ:
Μέλη Συλλόγου Εγκαριτών Νάξου ‘Ο Άγιος Τρύφων’
ΘΕΜΑ:
Πρόσκληση σε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου για τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής

Αγαπητά Μέλη του Συλλόγου μας,


Ενόψει της ολοκλήρωσης της θητείας του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου που αναδείχθηκαν στις εκλογές του Μαΐου 2011, σας καλούμε σε.....
έκτακτη απολογιστική γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, ώρα 11 π.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Γαλατσίου (Ιπποκράτους και Αρχιμήδους 2, Γαλάτσι) και στις Εγκαρές (Κοινοτικό Ιατρείο-Γραφείο) την ίδια ημέρα και ώρα, με τα εξής θέματα συζήτησης:
  1. Απολογισμός και έγκριση πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου και οικονομικής διαχείρισης Συλλόγου τελευταίας περιόδου.
  2. Ενημέρωση για τα αποτελέσματα του μακροχρόνιου δικαστικού αγώνα του Συλλόγου μας ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στη θέση ‘Κορυφή Ξύδη’ κοντά στο χωριό μας και έκδοση σχετικού ψηφίσματος.
  3. Καθορισμός ημερομηνίας εκλογών Συλλόγου, ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής και λήψη λοιπών σχετικών αποφάσεων.
Σχετικά με τις εν λόγω αρχαιρεσίες του Συλλόγου επισημαίνουμε τα εξής, ορισμένα εκ των οποίων θα πρέπει να συζητηθούν/επικυρωθούν στη Γενική Συνέλευση:
α) Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν τα εγγεγραμμένα Μέλη του Συλλόγου που, έως και πριν την άσκηση του δικαιώματος αυτού, έχουν εξοφλήσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις για τα έτη 2012, 2013 και 2014. Όσοι δεν έχουν καταβάλει την ετήσια εισφορά τους (5€ κατ’ έτος) για κάποιο ή κάποια από τα έτη αυτά, μπορούν την καταβάλλουν πριν την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος (μέχρι και τη διεξαγωγή των εκλογών).
β) Αιτήσεις για την εγγραφή νέων Μελών του Συλλόγου γίνονται δεκτές μέχρι και την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης, και την καταβολή του αντίστοιχου ποσού εγγραφής (10 €).
γ) Δικαίωμα για την υποβολή υποψηφιότητας για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή έχει κάθε εγγεγραμμένο μέλος του Συλλόγου που έχει εξοφλήσει τις ταμειακές του υποχρεώσεις μέχρι την υποβολή της σχετικής αίτησης στην Εφορευτική Επιτροπή που θα αναδειχθεί από τη Γενική Συνέλευση. Η υποβολή των αιτήσεων αυτών θα είναι δυνατή μέχρι την προθεσμία που θα καθοριστεί με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και θα σας γνωστοποιηθεί με νεότερη επιστολή, με την οποία θα ενημερωθείτε και για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.
δ) Με βάση το καταστατικό του Συλλόγου μας, υποψηφιότητες για την ανάδειξη των πέντε (5) μελών του ΔΣ Αθήνας (κάτοικοι Αθηνών-Αττικής) και των τεσσάρων (4) μελών του ΔΣ Νάξου (κάτοικοι Νάξου) υποβάλλονται, αντίστοιχα, από κατοίκους Αθηνών-Αττικής ή Νάξου. Κάτοικος Αθηνών-Αττικής ή Νάξου νοείται εκείνος που διαμένει στον αντίστοιχο τόπο για το ήμισυ τουλάχιστον του έτους, όπως ειδικότερα θα καθοριστεί με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.
ε) Με βάση το καταστατικό και τις σχετικές αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας, κάθε Μέλος του Συλλόγου που αδυνατεί να παραστεί στη Γενική Συνέλευση ή στις εκλογές, μπορεί να εξουσιοδοτήσει άλλο Μέλος για να ασκήσει το δικαίωμα συμμετοχής του στη γενική Συνέλευση και στις εκλογές, δι’ απλής εξουσιοδότησης, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής (από ΚΕΠ, Αστυνομία ή άλλη Δημόσια Αρχή). Κάθε Μέλος του Συλλόγου που παρίσταται στη Γενική Συνέλευση ή ψηφίζει στις εκλογές, μπορεί να εκπροσωπήσει μέχρι δύο (2) απόντα Μέλη και να ασκήσει το δικαίωμα συμμετοχής τους στη Γενική Συνέλευση ή στις εκλογές, αντί για αυτά.
Αναφορικά με τα αποτελέσματα του μακροχρόνιου δικαστικού αγώνα του Συλλόγου μας ενάντια στην κατασκευή του ΧΥΤΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στη θέση ‘Κορυφή Ξύδη’ κοντά στο χωριό μας, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε για τις καταδικαστικές για το χωριό μας και τη Νάξο αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης που δίνουν το δικαίωμα στον Δήμο να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες κατασκευής του ΧΥΤΑ, απορρίπτοντας τα επιχειρήματά μας τα οποία βασίζονταν σε πραγματικά και αδιάσειστα στοιχεία, με πρωτοφανείς και μη εξηγήσιμες, βάσει της πάγιας πρακτικής της δικαιοσύνης, αιτιολογήσεις και πρακτικές, ενδεικτικές του γενικότερου κλίματος της εποχής. Άλλωστε, όπως έγινε γνωστό, έβαλαν το χέρι τους και οι ‘φίλοι’ μας κυρίαρχοι της Ευρώπης, μέσω των επαφών τους με τον Δήμο…
Οι αποφάσεις αυτές ικανοποιούν τελικά τις βάναυσες και καταστροφικές για τον τόπο μας επιβουλές του Δήμου Νάξου & ΜΚ και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (με τις παρούσες και προηγούμενες διοικήσεις τους) και προπάντων της πρώην Νομαρχίας Κυκλάδων, που με τις αποφάσεις τους, διαχρονικά, κατάφεραν να δρομολογήσουν την καταστροφή της περιοχής μας με τη χωροθέτηση και κατασκευή ΧΥΤΑ σε απόσταση αναπνοής, με ανήκουστες μεθοδεύσεις, μεταχειριζόμενοι θεμιτά και αθέμιτα μέσα και αγνοώντας την κραυγή αγωνίας και απόγνωσης των ανθρώπων των χωριών μας. Δυστυχώς, στην προσπάθειά τους αυτή, βρήκαν στήριξη και σε ορισμένους ανθρώπους που υποτίθεται κείνται φιλικά στα χωριά μας και εξυπηρετούν τα συμφέροντά μας, και οι οποίοι, όπως συνήθως συμβαίνει σε τούτο τον τόπο, με πράξεις ή με παραλήψεις τους συνέδραμαν στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος.
Ο Σύλλογός μας κατέβαλε και θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αποτρέψει την επιχειρούμενη καταστροφή, δαπανώντας πόρους, ήδη επί μια περίπου δεκαετία, υπέρμετρα υψηλούς για τις δυνάμεις του. Καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, με προσωπικό κόστος για τα Μέλη του που πρωτοστάτησαν, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, για να σταθεί όμως στο ύψος των περιστάσεων, εκτελώντας απλά το καθήκον του προς τα ιερά χώματα του χωριού μας, και ευελπιστώντας, η ιστορία να καταγράψει την αλήθεια για τη μακροχρόνια αυτή διαμάχη, ώστε να γνωρίζουν οι επόμενες γενιές και να ζητήσουν ευθύνες από αυτούς που πρέπει.
Ευχόμενοι κάθε καλό σε σας και τις οικογένειές σας, παρακαλούμε θερμά για τη συμμετοχή σας στη Γενική Συνέλευση, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα ανωτέρω θέματα, εκφράζοντας ο καθένας τις απόψεις του και αποφασίζοντας δημοκρατικά, ενάντια στις περί του αντιθέτου πρακτικές που ακολουθούνται από επίσημους φορείς και σημαδεύουν την εποχή μας.       
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου,
Ο Πρόεδρος
  
Η Γενική Γραμματέας


Νίκος Γ. Μπουλαξής
Κική Α. Λάσκαρη

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Εγγαρές πανέμορφος τόπος,