Παρασκευή, Μαρτίου 28, 2014

Επιτυχής η ανόρυξη γεώτρησης στην Τοπική Κοινότητα Κορωνίδας

Λύση στο πρόβλημα ύδρευσης των Τοπικών Κοινοτήτων Κορωνίδας και Μέσης δίνει η επιτυχής ανόρυξη δύο γεωτρήσεων στην Κωμιακή. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πρώτη γεώτρηση στον Ελιγμό, βάθους 150 μέτρων, δύναται να παρέχει νερό ποσότητας περίπου 15 κ.μ./ώρα. Η ποσότητα αυτή κρίνεται ικανοποιητική ώστε να καλύψει απόλυτα τις ανάγκες ύδρευσης των δυο χωριών καθώς και των παραλιακών οικισμών.
Εν συνεχεία και κατόπιν υπόδειξης του....
γεωλόγου της Περιφέρειας, Ηλία Νόκα, πραγματοποιήθηκε δίπλα στη δεξαμενή του χωριού μία ακόμα γεώτρηση, η οποία δύναται να παρέχει 5 κ.μ./ώρα. Η αξιοποίηση της συγκεκριμένης γεώτρησης είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα για το Δήμο, καθώς με χαμηλό κόστος μπορεί να γίνει άμεσα άντληση του νερού και απ’ ευθείας υδροδότηση του χωριού, καθώς δεν απαιτούνται επιπλέον αντλιοστάσια ή δίκτυο για τη σύνδεση με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις.
Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν οι δοκιμαστικές αντλήσεις και όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, οι οποίοι θα διασφαλίζουν την ποιότητα του νερού, προκειμένου να γίνει η άντληση του ύδατος και η υδροδότηση της περιοχής άμεσα.
Το ζωτικής σημασίας έργο, το οποίο υλοποιήθηκε από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ήταν επιτακτική ανάγκη για την επίλυση του προβλήματος υδροδότησης των Τοπικών Κοινοτήτων Κορωνίδας και Μέσης, των μοναδικών Κοινοτήτων που μέχρι σήμερα υδροδοτούνταν με μεταφορά πόσιμου νερού με υδροφόρες, με δυσβάσταχτο κόστος για το Δήμο και τους Δημότες.
Εμφανώς ικανοποιημένος από την επιτυχή ανόρυξη των γεωτρήσεων, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης,  δήλωσε τα εξής: «Η περιοχή της Κορωνίδας αντιμετώπιζε τεράστιο πρόβλημα όσον αφορά στην ύδρευση. Πλέον, με την ανόρυξη και αξιοποίηση της γεώτρησης επιλύουμε και δίνουμε οριστική λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης της περιοχής και επιπρόσθετα περιστέλλουμε τις ετήσιες δαπάνες του Δήμου από τη μεταφορά ύδατος. Το έργο είναι ζωτικής σημασίας για το Δήμο και για την περιοχή της Κωμιακής».

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

tin exipni sita dimarxe pote tha tin diafimiseis?

Ανώνυμος είπε...

Τωρα ετοιμαζει τη διαφημηση του Pretty bra μετα η σιτα..

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δε λένε ότι δίπλα στη δεξαμενή τρύπησαν τη σωλήνα που φέρνει το νερό από τα Σκίδια και "βρήκαν" νερό; Για να τσιμπήσει κανένα ψηφαλάκι ο δήμαρχος αμολάει ότι κοτσάνα μπορεί.