Πέμπτη, Μαρτίου 20, 2014

Ο κ. Μαργαρίτης και τα Υπουργεία

Ο κ. Μαργαρίτης και η Δημοτική Αρχή απέδειξαν άλλη μια φορά πόσο ακατάλληλοι είναι για να προασπίσουν τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας. Αυτή τη φορά, δια στόματος Δημάρχου κι αφού απάντησε σ' επικρίσεις που τον κατηγορούσαν ότι δεν έπραξε όσα όφειλε στη διάρκεια της θητείας του για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στη Δημοτική επικράτεια, "μάθαμε" ότι οι επισκέψεις του σε Υπηρεσίες και στα Υπουργεία ξεκίνησαν πριν τρία χρόνια.  
 Αυτό που δεν είπε είναι ότι οι.....

όποιες παρεμβάσεις του περιορίζονταν μόνο στις επισκέψεις στα Υπουργεία και μετά από αυτές τίποτα! Ποτέ δεν ανέλυσε τι διεκδίκησε στις συναντήσεις του με τους αρμοδίους-φίλους του αλλά πάντα επέστρεφε δηλώνοντας ικανοποιημένος από τις συναντήσεις. Κι αυτό ήταν όλο!   
 Η πολιτική της απερχόμενης δημοτικής αρχής υπήρξε η πολιτική του καλού-υποτακτικού πελάτη προς τους πάτρωνές του στο πολιτικό σύστημα, του πειθήνιου κομματικού. Η απουσία συγκεκριμένων αποτελεσμάτων τα λέει όλα! Καμία απολύτως δράση μετά τη συνάντηση σ' όλους τους τομείς του δημόσιου βίου είτε πρόκειται για την υγεία, την ενέργεια, τα νερά κλπ.    
Ας απαντήσει επιτέλους ο κ. Μαργαρίτης τι κατάφερε ή έστω τι προσπάθησε για τον πρωτογενή τομέα (αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, αλιεία). 'Η για την δήθεν επιτυχία του στο ζήτημα του ΚΕΓΕ. Γιατί αγνοούσε παντελώς το ζήτημα μέχρι που ήρθε το τελεσίγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ αν δεν τον πίεζε η κοινωνία, μέρος της αντιπολίτευσης και άλλοι τοπικοί παράγοντες θα πέρναγε κι αυτό έτσι. 
 Ο κ. Μαργαρίτης και η παράταξή του δεν έχει θέσεις για τον πρωτογενή τομέα γιατί ποτέ δεν τους ενδιέφερε αυτός ο δυναμικός τομέας της οικονομίας των νησιών μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι δεν αναφέρει λέξη σχετικά στο "Πρόγραμμα" του συνδυασμού του το 2010. Αντίθετα τους ενδιέφερε η χειραγώγηση της υπαίθρου και των ανθρώπων της μέσω προσωπικών εξυπηρετήσεων και πελατειών, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του Δήμου για να "κάνουν" ψήφους, αγνοώντας τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.  
 Αρνείται να προσπαθήσει να δώσει ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα των κτηνοτρόφων για να έχει τη δυνατότητα να κάνει  ψηφοθηρικές παρεμβάσεις όπως αυτή της προηγούμενης εβδομάδας και να υφαρπάζει έτσι την εμπιστοσύνη των κτηνοτρόφων που αγωνιούν για το μέλλον τους.  
Κύριε Μαργαρίτη, αν για εσάς οι παραγωγοί είναι ψήφοι για την κοινωνία είναι παραγωγική δύναμη, η οποία χρειάζεται σχέδιο για να ανακάμψει και μαζί με τον τουρισμό να αποτελέσουν τους πυλώνες στους οποίους θα ξεκινήσει σταθερά βήματα ανάπτυξης η οικονομία των νησιών μας. 
 Οι συμπολίτες μας κ. Μαργαρίτη δεν σας εξέλεξαν για να κάνετε κοινωνικές επισκέψεις στους "φίλους" σας υπουργούς που σας χτυπούν την πλάτη και σας διαβεβαιώνουν ότι "όλα θα πάνε καλά". Η κοινωνία σας έκρινε (ο Μάης είναι κοντά άλλωστε για να μετουσιωθεί η κρίση της σε εκλογικό αποτέλεσμα) και είναι έτοιμη πια να εκλέξει μια Δημοτική Αρχή που θα αντανακλά την βούληση και τις διεκδικήσεις της απέναντι στην Κεντρική Διοίκηση. Μαχόμενη για τα συμφέροντα του τόπου με συνεχείς και ουσιαστικές παρεμβάσεις, δράσεις και αποτελέσματα και όχι με τυπικές κινήσεις εντυπωσιασμού για "τα μάτια του κόσμου".  
  
Νάξος, 20.03.2014
Βασίλης Βρούτσης
Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Δημοτική Κίνησης Πολίτες για τα Νησιά μας 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :