Τετάρτη, Μαρτίου 12, 2014

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ: Τι προβλέπει ο νόμος για την κακοποίηση ζώων

 ·        Απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και  βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώων, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατά αυτού όπως ιδίως κρέμασμα, δηλητηρίαση, πνιγμός, κάψιμο, σύνθλιψη και ακρωτηριασμός. 
·        Απαγορεύεται η πώληση, εμπορία και παρουσίαση – διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα.....
οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου.

Οι παραβάτες των παραπάνω διατάξεων τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από 5.000 € έως 15.000 €. Επίσης τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 30.000 € για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό. 
Όποιος Δημότης γνωρίζει περιστατικά σχετικά με κακοποίηση ή θανάτωση ζώων να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου. 

                                                  


Ο  ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΝΙΟΣ

                                                                                    


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Αυτα ξερετε να τα ανακοινωνετε. Για τα σκατα που αμολανε δεξια κι αριστερα στις γειτονιες θα μας πειτε ποσο ειναι το προστιμο για καποιους σκατομυαλους ιδιοκτητες?

ΦΟΙΒΗ είπε...

ΑΝ ΕΧΕΙ ΛΕΡΩΣΕΙ ΕΝΑ ΣΚΥΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ Ο ΙΔΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ Η ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΟΥ ΖΩΟΥ.ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΤΟ ΦΙΛΟΤΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΡΙΦΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΕΚΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΞΩΠΙΣΩ Ο ΒΟΣΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΡΑΣΙ?

Ανώνυμος είπε...

Κυρια μου σας μιλαω για σκυλια που τα σερνει με λουρακι ενα αλλο ζωο και τα παει στις γειτονιες της χωρας ακομη και μεσα στο παρκο της ελλης και τα σκυλια οπου μυρισουν τα αμολανε και ο ιδιοκτητης σα να μην τρεχει τιποτα. Σ' αυτη την περιπτωση θα μας πειτε ποσο ειναι το προστιμο?