Τετάρτη, Μαρτίου 26, 2014

Εγκαίνια Δημοτικού Σχολείου Κυνιδάρου


Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού Σχολείου Κυνιδάρου πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 24 Μαρτίου από το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αντικατάστασης της στέγης και θωράκισης του κτιρίου, το σχολείο άνοιξε τις πύλες του στους μικρούς μαθητές και στο διδακτικό προσωπικό και από σήμερα πλέον τα μαθήματα θα διεξάγονται στις αίθουσες του.....
ανακαινισμένου κτιρίου.
Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν στην αντικατάσταση της στέγης και στην ενίσχυση των λιθοδομών του κτιρίου. Επίσης, αντικαταστάθηκαν τα ξύλινα κουφώματα και βάφτηκε εσωτερικά και εξωτερικά το κτίριο. Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στις 133.000€.
Ο Μανόλης Μαργαρίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των εργασιών, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σήμερα παραδίδουμε ένα ασφαλές σχολείο, ένα πραγματικό κόσμημα, στους μαθητές και στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Θεωρώντας ότι η καλύτερη και αποδοτικότερη επένδυση είναι η παιδεία  και αφουγκραζόμενοι την αγωνία των γονέων, δεσμευτήκαμε για την αποκατάσταση του σχολείου. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, υλοποιήσαμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το έργο, το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Κυνιδάρου».    
Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος. Επίσης, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κων/νος Κλουβάτος και το Τοπικό Συμβούλιο, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, γονείς και, φυσικά, οι μικροί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ωραία, δίνεται χαρά σε όλους αλλά και στα παιδιά, μπράβο σας