Πέμπτη, Μαρτίου 27, 2014

Πού ήταν ο Δημαρχος το περασμένο Σαββατόβραδο;

Ως πρώην πρόεδρος του Σωματείου Σμυριδωρυκτών Όρμου Λυώνα και πρώην πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κορώνου καταγγέλλω την απουσία του Δημάρχου κ. Μαργαρίτη από τη συνέλευση των σμυριδωρυκτών το περασμένο Σάββατο στην Κόρωνο. Την απουσία κατάγγειλε το Σωματείο και όλος ο κόσμος. Ο κ. Μαργαρίτης είχε προσκληθεί, όπως και οι άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι, και όχι μόνο  περιφρόνησε τους σμυριδεργάτες, που γέμισαν ασφυκτικά το.....
Οικομουσείο του χωριού, αλλά δεν έστειλε ούτε ένα εκπρόσωπό του. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Αποκάλυψε την αδιαφορία του ή το επιφανειακό του ενδιαφέρον για το σμυρίγλι, δεν είχε τι να πει στους εργάτες, που κάποτε τους έταζε λαγούς με πετραχήλια και φοβήθηκε την οργή και το θυμό τους. Τα ίδια προβλήματα μας κυνηγούν και φέτος (ποσότητα, ασφάλιση, νέοι εργαζόμενοι, αξιοποίηση κλπ) και ο Δήμος σφυρίζει αδιάφορα ή κάνει δημόσιες σχέσεις στην πλάτη μας. Το σωματείο είχε προτείνει το 2011 να συσταθεί  Επιτροπή σμυριδικού από το Δήμο και αυτός τη σύστησε το 2013, μετά από δυο ολόκληρα χρόνια, και αυτή, όμως, δεν κατάφερε να τη λειτουργήσει και την αδρανοποίησε. Γι’ αυτό το Σάββατο το βράδυ κ. Μαργαρίτης προτίμησε την παραλία της Χώρας από την...εκρηκτική συνέλευση των σμυριδεργατών στην Κόρωνο. Τι να μας πει εξάλλου; Τουλαχιστον θα μας συνοδεύσει στην Αθήνα που θα πάμε να διαμαρτυρηθούμε και να διαδηλώσουμε με τους Ναξώτες της Αθήνας για το σμυριδικό;


                                                                                       Κόρωνος, 25-3-2014
                                                                                        Νίκος Χουζούρης



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Μάστορα δεν ξέρω που ήταν ο δήμαρχος και ούτε που με νοιάζει, αλλά για πες μας, που είναι όλοι αυτοί που τους έχετε γράψει στον κατάλογο? Πως τους δίνετε πιστοποιητικά εντοπιότητας χωρίς να μένουν μόνιμα στα χωριά σας? Πως 4-5 άτομα πωλούν το σμυρίγλι, «αφορολόγητα» χωρίς αυτό το χρήμα να φαίνεται πουθενά? Αφήστε τον δήμαρχο και αλλάξτε μυαλά γιατί σας πήραν χαμπάρι.

Ανώνυμος είπε...

Για βρούβες...

Ανώνυμος είπε...

Ειχε παει για προβατσες.. ειναι και της εποχης τωρα..

Ανώνυμος είπε...

κ. Χουζούρη μάλλον δεν μας τα λέτε καλά. Γνωρίζουμε ότι εκεί στην Κόρωνο, το τελευταίο διάστημα έχετε ξεκινήσει έναν συστηματικό πόλεμο ενάντια στον δήμαρχο. Όλο το δόγμα του 90 έχετε ξεμείνει από επιχειρήματα και βγαίνετε και λέτε ασυναρτησίες. Ο κόσμος γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει και στις εκλογές θα πάρετε αυτό που σας αρμόζει, για να πάτε μια και καλή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Από εκεί και πέρα, και σε ότι αφορά στις οικολογικές ευαισθησίες του μέντορα σας, αυτό το οποίο συμβαίνει το τελευταίο διάστημα αρχίζει και γίνεται γραφικό. Στην Κόρωνο φυτεύτηκε ένα τεράστιο αιολικό πάρκο πάνω απ’ το χωριό σας, και όλοι κάνατε silence. Βέβαια, οι ανεμογεννήτριες δεν κάνουν silence αλλά αυτό απ’ ότι φαίνεται για κάποιους δεν είναι ούτε ενοχλητικό ούτε και βάρβαρο.

Υ.Γ. Έχετε καταντήσει τουλάχιστον γραφικοί.