Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 13, 2012

Απάντηση σε σχόλιο αναφορικά με την Ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Νάξου

Σε απάντηση του σχολίου που δημοσιεύτηκε στις 10/9/12 στο Naxos News με τίτλο: «Καταγγέλλουν πρωτοφανή απόφαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου», σχετικά με την Ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού & Εργατοτεχνικού Προσωπικού Δήμων & Κοινοτήτων Επαρχίας Νάξου.
Ομολογουμένως δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό από σένα, αλλά διαπιστώνω ότι παρά τη «λαστιχιά» που δέχτηκες προ καιρού, επιμένεις να το παίζεις δημοσιογράφος και μάλιστα «καλοπροαίρετος». Πιστεύω να γνωρίζεις, ότι είναι άλλο πράγμα η δημοσιογραφία και άλλο το..........
κουτσομπολιό. Για τα κουτσομπολιά υπάρχουν κουζίνες, πλυντήρια, μαγειρεία, κομμωτήρια, καφέ-καπνιστήρια, «φωτογραφεία», κ.λπ.
Πως ανακάλυψες βρε θηρίο ότι «η "σπουδή" του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, να υποστηρίξει την ένσταση του συγκεκριμένου εργολάβου δεν  μπορεί να μη συσχετισθεί, ακόμη και από τον πιο καλοπροαίρετο πολίτη και με το γεγονός της συγγένειας που έχει με το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τον αντιδήμαρχο, Απόστολο Ψαρρά»; Μήπως έκανες ρεπορτάζ (ελπίζω να ξέρεις τι σημαίνει η λέξη); Κι αν ναι, που την είδες τη σπουδή του προέδρου του ΔΛΤ πως και δεν έμαθες ποιος πραγματικά ήρθε εσπευσμένως σε επαφή τηλεφωνικά αλλά και γραπτά με μέλη του Δ.Λ.Τ προκειμένου να επηρεάσει την απόφασή τους εναντίον του εργολάβου?
Τρεις, όπως σου έχω ξαναπεί, είναι οι «πληγές» της Ελλάδας από το 1981 και μετά. Η τεμπελιά, οι «δημοσιογράφοι» και οι «συνδικαλιστές». Μία και μόνο από αυτές τις ιδιότητες αρκεί για την καταστροφή. Όπου δε, υπάρχει συνδυασμός αυτών, το αποτέλεσμα είναι …εκρηκτικό. Εξάλλου παραμένει αδιαμφισβήτητο μέχρι σήμερα ότι «ο πιο ανίκητος …αντίπαλος είναι η βλακεία »!
Θα περιοριστώ σε μια μόνο παρατήρηση αναφορικά με το σχόλιό σου. Γράφεις «…απόφαση του Δ.Λ.Τ. Νάξου, που για πρώτη φορά στα χρονικά διοικητικό όργανο απαξιώνει εισήγηση Τεχνικής Υπηρεσίας και δικαιώνει εργολάβο δημοσίων έργων».
Δηλαδή, κατά τη γνώμη σου καμία ένσταση, κανένα αίτημα εργολάβων δημοσίων έργων (το «δημοσίων έργων», όπως όλοι σας,  δεν το ξεχνάς ποτέ) που έρχεται σε αντίθεση με την άποψη της επιβλέπουσας υπηρεσίας δεν έγινε δεκτό;  Και μάλιστα «ποτέ στα χρονικά»!!!
Δηλαδή (λέμε τώρα…) πες ότι ένας εργολάβος έχει ένα δίκαιο αίτημα 1000€ (υπάρχει και τέτοια περίπτωση, μην εξανίστασαι) και ο Πρόεδρος του φορέα από τον οποίο τα διεκδικεί, χαρακτηρίζει το ποσό «γελοίο». Πρέπει τότε ο εργολάβος να μην τα διεκδικήσει; Έχεις δει ή ακούσει πόσοι εργολάβοι δικαιώθηκαν από Συμβούλια Δημοσίων Έργων, από Υπουργούς, από Δικαστήρια, για διεκδικήσεις μεγάλων ποσών παρά τις λυσσώδεις αντιδράσεις ανεγκέφαλων επιβλεπόντων για λόγους που μόνο αυτοί ήξεραν;
Θα πρόσεξες ίσως ότι οι άλλοι στην ανακοίνωσή τους, δε χρησιμοποιούν τη λέξη «απαξιώνει» στην αντίστοιχη παράγραφο. Μάλιστα σοφά πράττοντες, κρατούν σαφείς επιφυλάξεις καταλήγοντας με έντονα γράμματα: «Χωρίς ουσιαστικά να αιτιολογείται κάτι τέτοιο». Θαρρείς τυχαία διατυπώνουν έτσι την άποψή τους; Δεν είναι δα και τόσο άσχετοι. Αλλά εσύ -«καλοπροαίρετα» πάντα- είσαι βασιλικότερη του βασιλέως ή μάλλον, (για να μην παρεξηγηθούν μερικοί) προεδρικότερη του προέδρου.
Επί της ουσίας της ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ δεν αναφέρομαι, διότι δεν απαντώ σε «συνδικαλιστές» οι οποίοι όπως προκύπτει από τα γραφόμενά τους, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τους νόμους και τα παχιά λόγια δεν γνωρίζουν ποιά είναι η αποστολή τους και πώς να τη φέρουν εις πέρας. Και ενώ κοινοποιούν την ανακοίνωσή τους σε κάθε φορέα ή υπηρεσία που δεν έχει ουσιαστικά άμεση σχέση με την εκτέλεση έργων, παραλείπουν να ενημερώσουν το Σύλλογο Μηχανικών Νάξου και το Τ.Ε.Ε! Αν και ομολογώ ότι με έκπληξη είδα μια …μετριοπάθεια αφού την Ανακοίνωση-Καταγγελία τους δεν την κοινοποίησαν ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ούτε και στον ΟΗΕ.
Για να μην ερμηνευτεί η στάση μου αυτή ως «κάνει το κορόιδο για την ταμπακιέρα», δηλώνω ότι ευχαρίστως θα συμμετείχα σε μια συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του Δήμου, με την παρουσία των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου, του Λιμενικού Ταμείου Ναξου, αντιπροσωπείας του Συλλόγου Μηχανικών Νάξου, εκπροσώπων εργολάβων Νάξου και του Τ.Ε.Ε και φυσικά όποιου άλλου ήθελε, προκειμένου να αναπτυχθούν δημοσίως τα επιχειρήματα όλων των πλευρών για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του! Προκαλώ το σύλλογο να πραγματοποιήσει αυτή τη συγκέντρωση και να μην αρκεστεί σε ανούσιες ανακοινώσεις.
Διότι, τι συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κανείς από μία τυποποιημένη ανακοίνωση, απ’ αυτές που από το 1981 και μετά βγάζουν σωρηδόν οι …αδικημένοι «εργαζόμενοι» συνδικαλιστές και η οποία στηρίζεται εξ’ ολοκλήρου επί μερικών αδόκιμων πράγματι διατυπώσεων του Προέδρου του Δ.Λ.Τ. χωρίς να μπαίνει στην ουσία της διαφοράς μεταξύ εργολάβου και Υπηρεσίας;
Τι θα έπρεπε να απασχολεί αυτούς που είναι ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ; Οι τυπικότητες και η γραφειοκρατία ή το αν οι ποσότητες είναι αυτές που ισχυρίζεται ο εργολάβος; Εμείς στη δουλειά μας δεν έχουμε δικηγορικά τερτίπια. Ή έγιναν οι ποσότητες ή δεν έγιναν. Σύντομα, απλά και κατανοητά θα μπορούσαν οι του Συλλόγου στην Ανακοίνωσή τους να αποδείξουν ότι οι ποσότητες που επικαλείται ο εργολάβος δεν είναι σωστές. Π.χ. ο εργολάβος λέει στην ένστασή του ότι το τάδε μέγεθος στην τάδε θέση είναι τόσα εκατοστά, ενώ η επίβλεψη πήγε, το μέτρησε παρουσία του εργολάβου και το βρήκε λιγότερο.
Ένας ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ μόνο αυτό πρέπει να εξετάσει και φυσικά το αν το έργο έγινε σωστά και εμπροθέσμως. Τι σχέση έχουν λοιπόν το άρθρο 17 παρ. 2 του Π.Δ. 171/87 και το άρθρο 20 του Ν. 2690/99 (Kώδικας Διοικητικής Διαδικασίας) που επικαλείται ο «νομομαθής» συντάκτης του κειμένου με τις ποσότητες;
Κλείνοντας θα ήθελα να θυμίσω σε όλους μας και κυρίως στο Naxos news, το λαϊκό γνωμικό «Δεν ξέρεις να μιλάς (γράφεις), δεν ξέρεις να μη μιλάς (γράφεις);

                                                                      Απόστολος Κ. Ψαρράς
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΣΤΟΛΕ, ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΕΣ, ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ, ΠΕΣ ΚΑΤΙ,ΑΥΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ- ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ (ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΙΨΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ) ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΡΕ ΑΠ΄ΑΓΕΝΕ ΑΠΟ ΔΩ ΡΕ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ
ΕΣΥ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ Ή ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΡΑΣ ?
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΓΛΟΙΩΔΗ

Ανώνυμος είπε...

Αυτον τον Απόστολο τον γνωρίζω μόνο από τις απαντήσεις που δίνει στα διάφορα σχόλια σχετικά με τους συγγενείς του΄.Από άλλο έργο ή δραστηριότητα στο δήμο μου είναι άγνωστος.Για αυτό τον πληρώνουν οι πολίτες?Για να κάνει το συνήγορο για διάφορες παρατυπίες ή παρανομίες που διαπιστώνει ο κόσμος? αλλά ο καιρός περνά