Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Καταργεί την συνδικαλιστική σύνταξη ο Γ. Βρούτσης

 Με απόφασή του, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης προωθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία καταργείται η καταβολή ειδικής σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας από την 1η Νοεμβρίου 2012.
 Πρόκειται για θεσμοθετημένο από το 1937 (με τον αναγκαστικό νόμο 971/1937) δικαίωμα σύνταξης που έχουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι. Συγκεκριμένα αφορά τους πρόεδρους και γενικούς γραμματείς πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων καθώς και.......
τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ με 12ετή θητεία οι οποίοι είχαν αποκτήσει μία από τις παραπάνω ιδιότητες μέχρι και το 1999.

Η σύνταξη αυτή, που χορηγείται από το επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ, χρηματοδοτείται με ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται στο ΙΚΑ.

Η παραπάνω απόφαση, επιβεβλημένη στο πλαίσιο του αναγκαίου εξορθολογισμού του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, θα επιφέρει αφενός εξοικονόμηση πόρων, αλλά κυρίως συνιστά μια απόφαση δικαιοσύνης και ισότητας που συνεισφέρει στην ενδυνάμωση του κύρους και της αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΣ ΟΛΑ...ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΩΡΑΡΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ...
ΜΙΣΘΟΣ 400 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΑΣ..
ΜΙΑ ΧΑΡΑ...ΕΛΛΑΔΑΡΑΑΑΑΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

Ο Κ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΑΚΟΥΛΟΥΘΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥΣ
ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ-ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ..
ΟΤΙ ΕΠΑΘΕ ΚΑΙ Ο Κ.ΞΞΞ..
ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ..
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Βασικά θέματα της συζήτησης, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η φαρμακευτική δαπάνη, αλλά και θέματα που σχετίζονται με την ευελιξία στην αγορά εργασίας.
ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΑΝ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ