Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Χωρίς πλοία αύριο(26/9) τα νησιά μας

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε  την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, συμμετέχοντας στην απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Στην πρώτη σειρά των προτεραιοτήτων της ΠΝΟ είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ναυτικών, η προστασία των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και η άμεση υπογραφή συλλογικών συμβάσεως εργασίας.
Οι ναυτεργάτες για το ζήτημα του Οίκου Ναύτου κάνουν λόγο για..........
υποβάθμιση της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των υπηρεσιών του προς τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς και τις οικογένειές τους, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η διατήρηση αυτοτέλειάς του και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του αποτελούν πάγιες θέσεις της.
Η ΠΝΟ ζητάει, επίσης, ίδρυση Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ναυτεργατών, μη κατάργηση και υπαγωγή του ΓΕΝΕ στον ΟΑΕΔ, μη περικοπή συντάξεων, κυρίων και επικουρικών και λοιπών παροχών, αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης - μετεκπαίδευσης, μη καταστρατήγηση της κείμενης νομοθεσίας σε ό,τι αφορά τις συνθέσεις των πλοίων, καθώς και αυστηρή τήρηση των συμφωνιών που υπογράφει η συνομοσπονδία με εφοπλιστές και εκπροσώπους πλοίων και αφορούν την στελέχωσή τους.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΟΣ, ΟΠΟΤΕ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΔΕΝΩ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΔΗΛ. ΚΛΕΙΝΩ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ.