Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2012

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τη νέα σχολική χρονιά

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας σου εύχεται καλή αρχή στη νέα χρονιά που τώρα ξεκινά. Το
κεφάλι ψηλά! Ξέρεις καλά πως τα πράγματα στο σπίτι και το σχολείο δεν είναι εύκολα.
Σχολεία χωρίς καθηγητές, θέρμανση και αναλώσιμα, χωρίς μεταφορές. Σχολεία σκληρών ταξικών ανισοτήτων που
τροφοδοτούν την παραπαιδεία, λεηλατούν την τσέπη των γονιών μας, με προγράμματα διδασκαλίας που δε μορφώνουν ουσιαστικά. Σχολεία που μαθαίνουν το ψέμα και την υποταγή. Σχολεία σε συνθήκες φτώχειας, ανεργίας και εξαθλίωσης για τις...................
λαϊκές οικογένειες.
Όλα αυτά δεν είναι μόνο όσα ζήσαμε εμείς και οι οικογένειες μας τη χρονιά που πέρασε. Δεν είναι όσα «πάνε και
πέρασαν», όσα θέλουμε να ξεχάσουμε! Είναι και εικόνες από το κοντινό μέλλον, αυτό που μας ετοιμάζουν οι εκμεταλλευτές του λαού, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα τους… Χρεοκοπούν το λαό για να σωθούν οι επιχειρηματίες και τα κέρδη τους.
Τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
μέσα στο Σεπτέμβρη είναι σφαγείο!
Κόβουν 23 δις ευρώ από μισθούς, συντάξεις, από την Παιδεία, την Υγεία. Μόνο στα σχολεία κόβουν πάνω από
500 εκατομμύρια ευρώ από αυτά που ήδη δε φτάνουν! Μας στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή, στη
δουλειά με αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό επιστρατεύουν πάλι την τρομοκρατία, το ψέμα, τις αυταπάτες. Μας κουνάνε το
δάχτυλο και μας λένε «να κάτσουμε καλά»…
Ως εδώ! Τέρμα οι θυσίες μας
για τους εκμεταλλευτές του λαού!
Στα τσακίδια τα μέτρα τους και τα μνημόνια τους, για να σωθεί η πλουτοκρατία, τα κέρδη των βιομηχάνων,
των εφοπλιστών, των τραπεζιτών! Ετοιμάζεται παντού γενική απεργία! Αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας
αγώνας! Τη νέα σχολική χρονιά κάνουμε ποδαρικό με την πάλη μας! Κανείς μαθητής δεν μπορεί να πάρει
απουσία στον αγώνα αυτό!
Παλεύουμε για:
       Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών μας για τα απαραίτητα για τη μόρφωση μας, για βιβλία, πετρέλαιο, αναλώσιμα, μεταφορές. Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες των σχολείων.
       Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους χωρίς καμιά παρέμβαση ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων.
       Κανένας μαθητής εκτός σχολείου. Άμεσα μέτρα στήριξης για τις χιλιάδες οικογένειες που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, για τους συμμαθητές μας που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σχολείο.
       Ούτε ένας μαθητής ανασφάλιστος, χωρίς ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς φαγητό και ρεύμα.
Η κυβέρνηση, οι άνθρωποι της στα σχολεία και άλλοι θα προσπαθήσουν να μας φοβίσουν, να μας
απογοητεύσουν.
Θα μας πουν και φέτος υποκινούμενους. Ναι, τα προβλήματα, όσα ζούμε εμείς και οι οικογένειες μας, είναι οι υποκινητές μας.
Θα μας πουν ότι με τους αγώνες δεν κερδίζουμε τίποτα, ότι είναι χαμένη υπόθεση. Ξέρουμε, αυτός ο αγώνας δεν τελειώνει σε μια μέρα. Δεν είναι τουφεκιά στον αέρα, ξεσπάσματα στο πουθενά που ξεφουσκώνουν την άλλη μέρα φέρνοντας ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση… Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατάσταση, δε σκύβουμε το κεφάλι, δεν κάνουμε πίσω...

Ο δικός μας αγώνας πάει μακριά…
μέχρι τα όνειρα μας στη μόρφωση, τη δουλειά,
τη ζωή, να γίνουν πραγματικότητα
Γι’ αυτό θέλει οργάνωση, σχέδιο, πείσμα, αντοχή. Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Σε κάθε σχολείο και τάξη, σε κάθε δήμο και πανελλαδικά:
       Συζητάμε για την κατάσταση, για το τι θα κάνουμε, πώς θα οργανώσουμε τον αγώνα μας.
       Κάθε σχολείο και ένα στήριγμα στον αγώνα! Οργανώνουμε Γενικές Συνελεύσεις, εξορμήσεις, κινητοποιήσεις, καταλήψεις, εκδηλώσεις.
       Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τις γειτονιές.
       Εκλέγουμε αγωνιστικά 15μελή και 5μελή. Δεν μας εκφράζουν, όσοι θέλουν να είναι το μάτι και το αυτί του διευθυντή, ο σύνδεσμος με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και τους εμπόρους ναρκωτικών.

Απέναντι στις ελεημοσύνες των χορτάτων
υψώνουμε το δικό μας τείχος λαϊκής αλληλεγγύης!
Δεν συμβιβαζόμαστε με την ανεργία των νέων, την προσωρινή δουλειά, με τη φτώχεια! Έστω και ένας συμμαθητής μας να μην έχει χρήματα για φαΐ και ρεύμα, οι γονείς του να είναι άνεργοι και να μην έχει βιβλιάριο ή να πρέπει να πληρώσει για φάρμακα και γιατρούς, ξεσηκώνουμε όλο το σχολείο, όλη τη γειτονιά!
Η δική μας αλληλεγγύη, στους φίλους, τους συμμαθητές είναι αλληλεγγύη ανάμεσα σε ίσους.
Δυναμώνει το μίσος μας απέναντι στους εκμεταλλευτές, το πείσμα μας για να τους σαρώσουμε!
Η οργή μας και η αποφασιστικότητά μας ενάντια στην αδικία και το σύστημα της εκμετάλλευσης μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.
Κάποιοι προσπαθούν να τη μετατρέψουν σε κυβερνητικές θεσούλες… Οι θέσεις και τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέτρα για να σωθεί το σύστημα, όχι ενάντια του και για το λαό. Θέλει το κίνημα μας κομπάρσο για να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν και η ζωή μας χειροτερεύει...
Κάποιοι άλλοι προσπαθούν να την πνίξουν τα σύγχρονα τάγματα ασφαλείας ενάντια στο λαό. Η φασιστική-αντικομμουνιστική «Χρυσή Αυγή» σου δείχνει για εχθρό τον μετανάστη συμμαθητή και την οικογένεια του, γενικά και αόριστα τους πολιτικούς, για να κρύψει τους πραγματικούς ένοχους για τα προβλήματα μας, τα αφεντικά και το κράτος τους, με τους οποίους διαπλέκονται. Με τις δολοφονικές επιθέσεις και τραμπουκισμούς εκπαιδεύονται για τον βασικό τους ρόλο και αποστολή: να επιτεθούν στο λαό και τους αγώνες του, ναυπερασπιστούν τα συμφέροντα του συστήματος.
«Δε θέλουμε τη κουβέντα τους, ούτε τη γνωριμιά τους». Δεν μας ξεγελάνε τα παχιά τους λόγια. Έχουμε μάτια και βλέπουμε! Είναι παιδιά του συστήματος! Γι’ αυτό μας λένε ότι το σύστημα είναι δήθεν οι «ανίκανες» κυβερνήσεις και οι «ξενόδουλοι» πολιτικοί. Γι’ αυτό θέλουν το κίνημα μας διαλυμένο, ανοργάνωτο, χωρίς στόχους και προοπτική, κάνουν παρέα στο βούρκο του αντικομμουνισμού και δεν λένε κουβέντα για τα αφεντικά, το κράτος και την εξουσία τους, την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσους πραγματικά είναι το σύστημα.
Όλοι αυτοί κρύβουν οι ότι καπιταλιστές μας οδήγησαν στη κρίση μιας και τα προηγούμενα χρόνια συσσώρευσαν τεράστια κέρδη, τόσα που η οικονομία έσκασε. Αυτοί που είναι λοιπόν υπεύθυνοι τώρα μας παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα, το φάρμακο από τον άρρωστο, το βιβλίο από το χέρι, μας καταδικάζουν στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία για ναδιατηρήσουν τα τεράστια πλούτη τους και τη σάπια εξουσία τους. Αυτός είναι ο καπιταλισμός, η κοινωνία που λειτουργεί με μοναδικό κριτήριο το κέρδος! Είναι το καπιταλιστικό σύστημα που πρέπει να στείλουμε στα αζήτητα! Αυτή η σάπια οικονομία και κοινωνία, αυτό το κράτος δεν παίρνουν από διορθώσεις, μπαλώματα και μικροαλλαγές. Πρέπει να τα γκρεμίσουμε για να κατακτήσουμε όσα μας αξίζουν!
Επιλέγουμε το δρόμο της ανατροπής,
για τη ζωή που μας αξίζει!
Έλα να παλέψουμε για μία ζωή χωρίς φτώχεια, πολέμους και ναρκωτικά, για μια ζωή χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση, χωρίς ανεργία και ανασφάλεια. Με προβάδισμα στην ολόπλευρη μόρφωση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Σήμερα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα. Στον αγώνα της εργατικής τάξης για τη δική της εξουσία και τη λαϊκή οικονομία, μπορούν να βρουν διέξοδο τα όνειρα και οι ανάγκες κάθε νέου. Σε καλούμε να έρθεις μαζί μας σ’ αυτόν τον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την κοινωνία της λαϊκής ευημερίας, για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει.

Έλα μαζί μας
Οργανώσου στην ΚΝΕ!


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :