Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Έλυσε κάβους μετά από 3 ώρες το Blue Star Νάξος - Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα!

Κάποιος τηλεφώνησε και είπε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα. Το πλοίο εκκενώθηκε, πυροτεχνουργοί και ειδικά σκυλιά έψαξαν για τη βόμβα, ένα άσπρο βαν θεωρήθηκε... ύποπτο και λίγο μετά τις 08:50 άρχισε η επιβίβαση των ταξιδιωτών.  
Αναστάτωση επικράτησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι του Πειραιά. Άγνωστος τηλεφώνησε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και προειδοποίησε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα στο Blue Star Νάξος, το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει στις 07:00 για Σύρο, Τήνο και Μύκονο με 540 επιβάτες και 63μελές πλήρωμα.
Ο άγνωστος έδωσε χρονικό περιθώριο έως τις 08:00. Το τηλεφώνημα έγινε από........ τηλεφωνικό θάλαμο στα Πετράλωνα.

Αμέσως, το λιμενικό έφτασε στο πλοίο και ξεκίνησε η διαδικασία της προληπτικής εκκένωσης. Επί τόπου έφτασαν επίσης δυο πυροσβεστικά οχήματα και δυο ασθενοφόρα. 

Οι κόσμος απομακρύνθηκε και λίγα λεπτά μετά τις 08:00 τρεις πυροτεχνουργοί μαζί με τα δυο ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά μπήκαν στο πλοίο για να ερευνήσουν αν έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός ή όχι. 

Ένα λευκό βανάκι που βρέθηκε μέσα στο πλοίο θεωρήθηκε ύποπτο και πρόκειται να γίνει... φύλλο και φτερό από τους άνδρες της Αστυνομίας. 


Αφού το ύποπτο όχημα βγήκε από το πλοίο, δόθηκε ΟΚ για να ξεκινήσει η επιβίβαση των ταξιδιωτών ώστε να αποπλεύει στο πλοίο το συντομότερο δυνατό. Και απέπλευσε λίγο πριν τις 09.30.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :