Κυριακή, Σεπτεμβρίου 16, 2012

ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Ο  Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι το κράτος θα παρέχει δωρεάν σίτιση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς  οι οποίοι υπηρετούν μακριά από το σπίτι τους .
Με τη πρώτη ανάγνωση το μέτρο αυτό μπορεί να θεωρηθεί  γενναιόδωρο. Εμένα όμως γιατί μου θυμίζει το ένα και τελευταίο ‘’καλό  γεύμα΄΄ που σερβίρουν στους βαρυποινίτες μελλοθανάτους, στις φυλακές, μια μέρα  πριν  μπουν  στο ΄΄χορό των τεράτων΄΄ (δηλαδή  την  εκτέλεσή τους).
            Τι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτή η εξαγγελία όταν με την ταυτόχρονη αύξηση του ωραρίου των μονίμων εκπαιδευτικών ,την αύξηση του αριθμού των..............
μαθητών ανά τάξη και την συγχώνευση-κατάργηση χιλιάδων σχολείων ουσιαστικά καταργείται  ο θεσμός των αναπληρωτών .Απλά δεν θα χρειάζονται πιά.

Ανθρωποι οι οποίοι έχουν πραγματικά μοχθήσει όσο λίγοι για να  εργαστούν πάνω στο αντικείμενο που ονειρεύτηκαν και αγαπούν.Τώρα λοιπόν θα ‘σιτιστούν καλά’ για ένα χρόνο μακριά από το σπίτι τους και μετά το καλό  το υπουργείο θα τους φέρει πίσω  στο σπίτι τους…..άνεργους.

Εξοργίζομαι και ας μην είμαι αναπληρωτής.

Αναρωτιέμαι επίσης το εξής. Οταν κάνει το υπουργείο Παιδείας μια τέτοια εξαγγελία για δωρεάν σίτιση εκπαιδευτικών δεν παραδέχεται ευθέως ότι οι εκπαιδευτικοί ουσιαστικά ΄’ πεινάνε΄΄.Δεν έχουν να φάνε  .Ναι αλλά ποιοί τους έφτασαν εκεί .Ποιοί τους οδηγούν στην ένδεια και στην απαξίωση.Ευχαριστώ δεν θα πάρω συσσίτιο. Μου κόπηκε η όρεξη.

Ο ίδιος ο υπουργός πρόσφατα δήλωσε ότι οι μισθοί των εκπαιδευτικών είναι ντροπή και ότι η Πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει πρωτίστως για τους εκπαιδευτικούς όταν θα ανακάμψει η οικονομία της χώρας….…Δηλαδή ποτέ.

                       Δ. Τσιριγώτης .Φυσικός.

ΠΗΓΗ:http://www.alfavita.gr/

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :