Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2011

Δελτίο τύπου Γ. Βρούτση για τη δημοπράτηση του φράγματος του Τσικαλαριού

Μετά από δύο χρόνια αδικαιολόγητης και οικονομικά επιβλαβούς καθυστέρησης, το ζωτικής σημασίας έργο, για το παρόν και το μέλλον της Νάξου «ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΟΥ», επιτέλους “ξεκόλλησε”.
Αφού αρχικά πέρασε από τις συμπληγάδες της μικροκομματικής αμφισβήτησης και ύστερα από τις συνεχείς και έντονες πιέσεις, το Υπουργείο την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου δρομολόγησε την δημοπράτηση του.
Τα επόμενα βήματα είναι η κατακύρωση του.....διαγωνισμού στο μειοδότη, οι υπογραφές από τον Υπουργό και το Ελεγκτικό Συνέδριο και η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο.

Η εγκατάσταση του αναδόχου στο έργο προβλέπεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να είναι σε 4 έως 5 μήνες και η ολοκλήρωση του έργου σε 2,5 χρόνια.

Παρά τις ολιγωρίες και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, παρά το ότι το έργο εγκρίθηκε «κουτσουρεμένο», δηλαδή χωρίς τα προβλεπόμενα δίκτυα, σίγουρα η δημοπράτηση αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη που πρέπει να μας κάνει όλους χαρούμενους.

Για τη ΝΔ από την αρχή υπήρξε στοχευμένη πολιτική προτεραιότητα, γεγονός που το απέδειξε εντάσσοντας το έργο στο πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής και δεσμεύοντας 37 εκ. ευρώ για ολόκληρο το έργο.

Προτεραιότητα που συνεχίζει να παραμένει μέχρι την υλοποίηση ολόκληρου του έργου, δηλαδή και των δικτύων, καθώς και την παράδοση στο λαό της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ Ο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΞΟΥ ΖΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΟΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ,ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ ΒΡΟΥΤΣΗ?

Ανώνυμος είπε...

Αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Είναι σίγουρο ότι το έργο γίνεται για τους αγρότες-κτηνοτρόφους της ορεινής Νάξου; Πότε συζητήθηκε ανοιχτά και αφουγκράστηκαν τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, οι εντολοδόχοι ενός βάρβαρου συστήματος,που μέσα σε πολλά άλλα, έχει πετύχει και τη διάλυση της αγροτο-κτηνοτροφίας; Εξετάστε, ρε μπούφοι, το παράδειγμα τ'Απεράθου, λίγο πιο προσεκτικά. ΕΕ!ΜΠΟΥΦΟΙ!