Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2019

Η Αντίσταση του Αγίου Όρους: η Ιερή Κοινότητα του Αγίου Όρους θέλει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Κείμενα Νίκος Λυγερός
Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

Η Αντίσταση του Αγίου Όρους

Το Άγιον Όρος συνεχίζει την αντίστασή του και ζητά επίσημα να σεβαστεί η Βουλή των Ελλήνων τη θέληση του Ελληνικού λαού και να απορρίψει το Προσύμφωνο των Πρεσπών. Μάλιστα η Ιερή Κοινότητα του Αγίου Όρους θέλει και την διεξαγωγή ενός εθνικού δημοψηφίσματος για αυτό το θέμα.

Έτσι στην έκτακτη σύναξή της αποφάσισε να στείλει ακόμα και αντιπροσωπεία στο Συλλαλητήριο της Αθήνας στην.........
Πλατεία Συντάγματος στις 20 του μηνός, για να φανεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι στηρίζει έμπρακτα τον Ελληνικό λαό και δεν παραμένει εκτός του πολιτικού πεδίου για να μην εκτεθεί.

Το Άγιον Όρος λειτουργεί πατριωτικά και παραδοσιακά όπως το κάνει η Εκκλησία μας στις κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας μας. Είναι συνειδητά που αγωνίζεται για το Γένος ενάντια σε αυτή τη νέα μορφή βαρβαρότητας και δίνει το παράδειγμα και σε άλλα μοναστήρια για να πάρουν επιτέλους μια ξεκάθαρη και ανοιχτή θέση για το Σκοπιανό, δίχως να κρύβονται πίσω από μια τεχνητή ουδετερότητα, ούτε να υπολογίζουν το κόστος.

Ενώ άλλοι περιμένουν να πάνε στο μέτωπο οι μαχητές και περιμένουν παθητικά τα αποτελέσματα, για να ξέρουν τι θα πρέπει να πουν μετά τα γεγονότα.

Το Άγιον Όρος δεν θα δώσει απλώς το παρόν, αλλά θα υποστηρίξει με το σώμα του και το πνεύμα του.

Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους ζητά τη διενέργεια
δημοψηφίσματος για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών.



Ανακοινώνεται πως εκπρόσωποι της Ιεράς Κοινότητας
του Αγίου Ορους θα κατέβουν στην Αθήνα την Κυριακή,
20 Ιανουαρίου, προκειμένου να συμμετάσχουν
στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

Η σχετική ανακοίνωση

«Η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους εν συνεχεία της από 26ης Ιουνίου 2018 ανακοινώσεως αυτής, με την οποία είχε εκφρασθεί η αντίθεσίς της πρός την υπογραφείσα Συμφωνία των Πρεσπών, μετά την επικείμενη κατάθεση της Συμφωνίας προς ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, τονίζει εκ νέου ότι το Άγιον Όρος θεωρεί ως περιφρόνηση της ιστορίας και της αληθείας την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσης» και «μακεδονικής εθνικότητος» υπό της Ελληνικής Πολιτείας εις το γειτονικό Κράτος.

Ζητεί από την Ελληνική Κυβέρνηση να σεβασθεί την βούληση του Ελληνικού λαού προχωρώντας εις την διεξαγωγή δημοψηφίσματος προ της κυρώσεως τής Συμφωνίας, δεδομένου ότι με αυτήν παραχωρείται το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας εις γειτονικό έθνος με όλες τις συνέπειες τούτου.

Επομένως θα πρέπει οπωσδήποτε να εκφρασθεί ο Ελληνικός λαός. Επίσης η Ιερά Κοινότης απεφάσισε να αποστείλει εκπροσώπους της εις την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία διοργανώνεται εις Αθήνας την ερχομένη Κυριακή, 20ή Ιανουαρίου, ενώνοντας την φωνή του Αγίου Όρους με την φωνή των Ελλήνων κατά της σχεδιαζομένης κυρώσεως της Συμφωνίας.

Δεόμενοι προς τον Θεόν και προς την προστάτιδα του Αγιωνύμου Τόπου Κυρίαν Θεοτόκον να διαφυλάττουν το Γένος μας, ποιούμεν υστάτην έκκλησιν προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έστω και κατά την εσχάτην στιγμήν, να μην προχωρήσουν εις την κύρωση της Συμφωνίας, προ της διενεργείας δημοψηφίσματος. Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω.»

http://nikos-lygeros-poihsh.blogspot.com/2019/01/antistasi-agiou-orous.html
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :