Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2019

Προβολή της ταινίας «11 συναντήσεις με τον πατέρα μου» του Νίκου Κορνήλιου (2012)


Λίγα λόγια για το έργο:
Η Εύα - ένα νέο κορίτσι που σπουδάζει κλασσικό τραγούδι - αποφασίζει να συναντήσει  για πρώτη φορά τον πατέρα της, ο οποίος αγνοεί την ύπαρξή της. Ο Θωμάς είναι φύλακας σε μια μάντρα με φορτηγά, ζει σ’ ένα κοντέινερ και είναι παραιτημένος από κάθε προσδοκία. 
Η συνάντησή τους θα είναι η συνάντηση δύο διαφορετικών κόσμων και  η σχέση που θα δημιουργήσουν  μια ιδιότυπη, δική τους σχέση,  έξω από τις συνηθισμένες κατηγορίες.  

Σημείωμα του σκηνοθέτη
Μια κόρη συναντά  έναν πατέρα που δεν έχει  γνωρίσει  ποτέ. Αυτή τραγουδά κι αυτός παρκάρει φορτηγά. Αυτή είναι νέα και όμορφη, δυναμική. Αυτός σαραντάρης και υπέρβαρος, καταθλιπτικός. Τι έχουν να πουν; Ποιά κοινή “μουσική”  τους ενώνει; Τι θα είχαν να πουν αν δεν υπήρχε αυτή η σύμβαση “των κοινών γονιδίων” που....
ονομάζεται πατρότητα; Κι αν αυτή η σύμβαση δεν είναι απλά παρά μια ευκαιρία να συναντηθούν δυο ζωές που μόνο η αμοιβαία αναγνώριση μπορεί να τις οδηγήσει να δημιουργήσουν μια σχέση αληθινή;
Και βέβαια όλα αυτά  δεν αποτελούν παρά την ευκαιρία – όπως και  κάθε σενάριο –  για να δοκιμάσουμε να συγκρατήσουμε μέσα σε κάποια πλάνα της ταινίας  κάτι από την ομορφιά του δύσκολου αυτού κόσμου που συνεχώς  μας διαφεύγει.
Νίκος Κορνήλιος.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :