Τρίτη, Ιανουαρίου 15, 2019

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης της Ο.ΝΑ.Σ

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.), η οποία συνήλθε στις 09/12/18 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 στη λέσχη του Συλλόγου Απεραθιτών  Νάξου, Ανδριτσαίνης 51 Γαλάτσι, μετά από προτάσεις μελών και σχετική συζήτηση, αποφάσισε, ομόφωνα, τα εξής:
1. Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων να προχωρήσει στην εγκατάσταση μόνιμου συστήματος αφαλάτωσης που να έχει τη δυνατότητα εξασφάλισης της ποσότητας νερού που θα καλύπτει τις ανάγκες του νησιού, ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο. Παράλληλα, να γίνει εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα του νησιού με το νερό των βιολογικών καθαρισμών, μετά από δευτερογενή επεξεργασία.
2. Να προχωρήσει η σύνταξη χωροταξικού σχεδίου στο νησί μας, για να σταματήσει η υποβάθμιση του περιβάλλοντος από την άναρχη ανάπτυξη, η οποία δημιουργεί καταστάσεις που...........
υπονομεύουν τον ορθολογικό σχεδιασμό ανάπτυξης της Νάξου, σε όλους τους τομείς.
3. Να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός, οι σχετικές μελέτες, και να εξασφαλιστούν τα κονδύλια που απαιτούνται για τον εκσυχρονισμό του Λιμανιού και την κατασκευή εμπορικού Λιμανιού στη Νάξο.
4. Να επανεξεταστεί ο σχεδιασμός για το κυκλοφοριακό στη Δημοτική Κοινότητα Νάξου, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο, ώστε να αποφεύγονται παράπονα και διαμαρτυρίες, κυρίως, από τους μονίμους κατοίκους αλλά και από τους παρεπιδημούντες.
5. Ζητά από το Αρμόδιο Υπουργείο να λύσει το χρόνιο πρόβλημα του ΣΜΥΡΙΔΙΚΟΥ και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των σμυριδεργατών.
6. Επαναφέρει στην επικαιρότητα και ζητά την ανεξάρτητη λειτουργία του Νοσοκομείου Νάξου και την συνέχιση της ενίσχυσής του, με ειδικευμένο προσωπικό για να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες στον Ναξιακό λαό.
7. Εκφράζει την ανησυχία της για την καθυστέρηση των εργασιών επέκτασης του αεροδιαδρόμου του Αεροδρομίου Νάξου και ζητά την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου.
8. Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ανέγερση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου για τη λειτουργία του Κ.Ε.Γ.Ε. στο Σαγκρί, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
9. Ζητά να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων και φορέων του Απόλλωνα για την επίλυση των προβλημάτων του οικισμού που εκκρεμούν και έχουν οξυνθεί, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.
10. Να γίνεται ισόρροπη και έγκαιρη συντήρηση του κεντρικού οδικού δικτύου, πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου και να προχωρήσουν  -επιτέλους- οι σχετικές διαδικασίες για την επέκταση του περιφερειακού οδικού δικτύου σε όλες τις νοτιοδυτικές παραλίες της Νάξου.
11. Οι αρμόδιοι φορείς (Δήμος – Περιφέρεια), ανάλογα με την αρμοδιότητα, να κάνουν αποδεκτά τα αιτήματα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και να προχωρήσουν στη λύση των χρόνιων προβλημάτων (ύδρευση, αποχέτευση, βιολογικών καθαρισμών, διάνοιξη & συντήρηση κοινοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου, καταπάτηση δημοτικών και κοινοτικών εκτάσεων) και την αξιοποίηση περιοχών φυσικού κάλους.
12. Να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου στο χώρο που είχε επιλεγεί.

Με εντολή της Γενικής Συνέλευσης,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος                                                                                     Η Γ. Γραμματέας
                         
Μανώλης Καλαϊτζής                                                                            Ευανθία Ζιούλη

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :