Παρασκευή, Ιανουαρίου 11, 2019

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» για την αποφυγή ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ανακοινώνει τα εξής:
Γνωστοποιούμε στους συναδέλφους καταστηματάρχες και οποιονδήποτε συνάδελφο επιχειρηματία που χρησιμοποιεί μουσική να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους αντιπροσώπους των εταιρειών είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων.

1. Οι εισπρακτικές εταιρείες πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων δεν έχουν τη δυνατότητα ελέγχου για το είδος της μουσικής που χρησιμοποιεί ο χρήστης παρά μόνο όταν ενεργούν, με σύμπραξη της δημόσιας αρχής ή κατά τη διαδικασία του άρθρου 64 του νόμου 2121/1993, τους αναγκαίους ελέγχους.

2. Μας καταγγέλθηκε ότι οι εισπράκτορες της Ε.Υ.Ε.Δ. χρησιμοποιούν κάρτα του .......
υπουργείου πολιτισμού και παρουσιάζονται ως υπάλληλοι. ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ είναι υπάλληλοι του υπουργείου ΑΠΛΑ τους έχει ανατεθεί έργο είσπραξης.

3. Το έργο ελέγχου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος βάσει του άρθρου 65 παρ. 4 του Νόμου 2121/1993 αναφέρει: «ανάθεση αστυνομικής φύσεως αρμοδιοτήτων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, αντίκεινται, στις θεμελιώδεις διατάξεις του αρθρ.1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, κατά την έννοια των οποίων, αστυνομική εξουσία, ως η κατεξοχήν δημόσια εξουσία και έκφραση κυριαρχίας, ασκείται, δια της αστυνομικής αρχής, μόνο από το κράτος (και νομικά πρόσωπα
δημοσίου δικαίου που και αυτά είναι αποκεντρωμένες καθ’ ύλην κρατικές υπηρεσίες) και όχι από ιδιώτες» (ΣτΕ 1934/1998 ΟΛΟΜ, 1975/2012 ΟΛΟΜ).
Επανειλημμένως έχουμε τονίσει ότι: Άμεσες ή έμμεσες απειλές για έλεγχο – εκφοβισμοί και εντατικές ενοχλήσεις ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ αυστηρότατα και τιμωρούνται με το άρθρο 175 του ποινικού κώδικα.

ΠΡΟΣΟΧΗ Εάν οποιοσδήποτε αντιπρόσωπος, που εισπράττει για πνευματικά ή συγγενικά δικαιώματα σας δηλώνει ότι αν δεν πληρώσεις θα τα βεβαιώσει στην εφορία, επικοινωνήστε αμέσως με τον δικηγόρο σας ή να το καταγγείλετε στην Αστυνομία η στο Σωματείο τηλεφωνικά (Γ. Μαγγιώρος 6976972642, Καρεγλάς Απ. 2285022747, Γιάννης Παπαδόπουλος 2285023858). Είναι καθαρά εκφοβισμός και πίεση. Γνωστό σε όλους είναι ότι, Δημόσιο ή Ιδιωτικό χρέος είναι δυνατόν να βεβαιωθεί στην εφορία ΜΟΝΟ μετά από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.
   
Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος                                                ο Γεν Γραμματέας
Ιωάννης Δημ Μαγγιώρος                      Απόστολος Ιωαν. Καρεγλάς

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :