Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019

Συγχαρητήρια και ευχές στον Στέφανο Ήμελλο από την "Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη"


Τα συγχαρητήρια της για την ανάδειξη του καθηγητή Στέφανου Ήμελλου στη θέση του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, εξέφρασε η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ του Σ.Φ.Ν. Μία εκλογή, η οποία τιμάει, εκτός από τον ίδιο ως σημαντική προσωπικότητα της επιστήμης της Λαογραφίας, τη Νάξο, το Φιλώτι στο οποίο γεννήθηκε, αλλά και όλους όσους τον γνωρίσανε, με τη συνεχή παρουσία του, στις εθελοντικές προσπάθειες της Βιβλιοθήκης για την ανάδειξη του Πολιτισμού και του Βιβλίου στο νησί. Η Παιδική Λέσχη Βιβλίου και η Λέσχη Βιβλίου Ενηλίκων εκφράζουν στον ίδιο και στην οικογένειά του ολόθερμες ευχές για......
κάθε επιτυχία στο έργο του.
Στην τιμητική εκδήλωση ανάληψης των καθηκόντων του στο Μέγαρο Ακαδημίας Αθηνών παρέστησαν μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων και ναξιακών φορέων και ο ιδρυτής της “Βιβλιοθήκης” κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο οποίος και μετέφερε στον ίδιο τις ευχές των εθελοντών μελών της Βιβλιοθήκης, για επιτυχή ευόδωση των στόχων τους οποίους ο ίδιος έθεσε για την προώθηση του έργου της Ακαδημίας Αθηνών.
Όπως δήλωσε μετά την τελετή ο κ. Γ. Ανωμερίτης: Η ανάδειξη ενός Ναξιώτη στην κορυφαία θέση του Ιδρύματος των “αθανάτων” των Επιστημών αποτελεί μεγάλη τιμή για τη Νάξο και τις γενιές των πνευματικών προσωπικοτήτων, τις οποίες διαχρονικά ανέδειξε, χάρις στην αλληλεγγύη και τις άοκνες προσπάθειες που δείχνουν οι ναξιώτες για τα Γράμματα, τις Επιστήμες και τον Πολιτισμό”.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :