Τρίτη, Ιανουαρίου 15, 2019

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Αγαπητέ Αλέξη,

Επιστρέφοντας στο Βερολίνο θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου ορισμένες σκέψεις, τις οποίες δεν μπόρεσα να σου πω από κοντά την περασμένη Παρασκευή.
Βλέπεις υπήρχαν και αυτές οι κάμερες, της παγκοσμίου εμβέλειας ΕΡΤ, που με δυσκολέψανε.

Μου είπες ότι έρχομαι σε μία διαφορετική Ελλάδα σε σχέση με την προηγούμενη επίσκεψή μου.

Αυτό πράγματι το διαπίστωσα από την πρώτη στιγμή.

Εσύ και οι φίλοι σου που κάποτε με βρίζατε, τώρα μου στρώσατε κόκκινα χαλιά.

Αλήθεια ενώ είδα εσένα, δεν συνάντησα πουθενά κάτι χαρακτηριστικές φιγούρες όπως o ....
κος Βαρουφάκης, η κα Κωνσταντοπούλου, ο κος Λαφαζάνης και πολλοί άλλοι.

Θυμάμαι ότι στο παρελθόν έλεγες ότι εάν έλθω στην Αθήνα, τότε με πρωθυπουργό εκείνον τον ξεροκέφαλο τον Σαμαρά, θα έβλεπα μία πόλη φάντασμα.

Να σου πω την αλήθεια ως πόλη φάντασμα την είδα τώρα.

Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται σε αστυνομικά μέτρα, διότι καταλαβαίνω πόσο δημοφιλής είσαι στη χώρα σου, ή διότι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες νέων τους ανάγκασες να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται στη χώρα μου.

Μία και αναφερόμαστε σε αυτό θα ήθελα και πάλι να σου επαναλάβω ότι σου είμαι ευγνώμων.

Σου είμαι ευγνώμων διότι 18.000 νέοι γιατροί των οποίων οι σπουδές κόστισαν 1,5 δις ευρώ στους Έλληνες, τώρα εργάζονται σε εμάς. Εμάς τους ευρωπαίους που εσύ θα άλλαζες.

Όμως θέλω να σε ευχαριστήσω και για πολλά άλλα που έκανες για εμάς.

Σε ευχαριστώ που δέχθηκες να υποθηκεύσεις το σύνολο της Ελληνικής Κρατικής Περιουσίας ώστε οι ευρωπαϊκοί λαοί, με πρώτο τον γερμανικό λαό, να νιώθουν ασφάλεια ότι δεν κινδυνεύουν τα λεφτά που σας δανείσαμε.

Διότι όπως και να το κάνουμε μία ανασφάλεια μαζί σου την είχαμε.

Θυμάσαι τις τρέλες του Βαρουφάκη.

Εσάς μπορεί να σας κόστισε καμία εκατοστή δις ευρώ, διότι είχατε λέει αυταπάτες, αλλά εμείς θέλαμε να σιγουρέψουμε τα χρήματά μας.

Θέλω να σε ευχαριστήσω επίσης για τη συμφωνία που κάναμε οι δυο μας για το μεταναστευτικό.

Ξέρεις είχα κάτι δυσκολίες στις εκλογές με τους μετανάστες και γι’ αυτό έπρεπε να σας τους στείλω πίσω να λιάζονται. Να θυμηθείς να δώσεις του χαιρετισμούς μου στην κυρία Τασία.

Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι όποτε πάω στις Βρυξέλλες ακούω κάτι περίεργα για τα ευρωπαϊκά κονδύλια που δίδονται για το μεταναστευτικό.

Οι κουτσομπόληδες ασχολούνται συνεχώς με κάτι απευθείας αναθέσεις, κάτι περίεργα με εταιρίες cateringκαι κάτι σκοτεινές ΜΚΟ.

Εσύ ίσως ξέρεις περισσότερα, αλλά θα σε συμβούλευα να μην κάνεις καμία χαζομάρα και αλλάξεις τον Ελληνικό νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε όπως λέτε εκεί στην Ελλάδα.

Θέλω να σε ευχαριστήσω επίσης προσωπικά για τις χάρες που μας έκανες στο θέμα της ΠΓΔΜ.

Σε ακούω να λες ότι όλοι αυτοί που διαδήλωναν εναντίον της «συμφωνίας» είναι ακροδεξιοί και το μόνο που αναρωτιέμαι είναι πως αποκαλείς τον κυβερνητικό σου συνέταιρο. Δεν θυμάμαι πώς τον λένε αλλά ξέρω ότι συχνάζει σε κάτι χλιδάταπάρτυ εμίρηδων, σε διάσημα καζίνο και ότι έχει μανία με τις στρατιωτικές στολές.

Αλλά αφού εσύ λες ότι είναι ο καλύτερος υπουργός Εθνικής Αμύνης εμένα δε μου πέφτει λόγος. Εξάλλου και από Αμερική μεριά, ιδίως από κάτι εταιρίες, τα ίδια ακούω. Επίσης δεν θέλω να ακούω ότι σε διευκολύναμε με τις συντάξεις των παλαιών συνταξιούχων και σε στηρίξαμε να κάνεις διπλή κωλοτούμπα.

Αυτά είναι κουτσομπολιά στα Ελληνικά καφενεία και δεν έχουν καμία σημασία.

Εξάλλου όλοι αυτοί σύντομα θα πεθάνουν όπως είπε ο Τσακαλώτος.

Αυτό είναι σοφό παιδί.

Μπορεί να λες ότι το ατού σου είναι η οικονομία, αλλά εγώ πιστεύω ότι το ατού σου είναι ο Τσακαλώτος. Τον οποίο επίσης πρέπει να ευχαριστήσεις εκ μέρους μου, δεδομένου ότι με μεγάλη άνεση υπερφορολογεί τους Έλληνες, δεχόμενος τα υπερπλεονάσματα που σας επιβάλλαμε και έτσι εξασφαλίζουμε τα λεφτά μας γδέρνοντας τον Ελληνικό λαό.

Και δεν έχει σημασία ότι αυτή η πολιτική θα αφήσει την Ελλάδα χωρίς τράπεζες, χωρίς ασφαλιστικό σύστημα, χωρίς επενδύσεις, χωρίς επιχειρήσεις, ακόμη και χωρίς παιδιά. Σημασία έχει ότι εσύ ως ευγενέστατος νέος (που βελτιώνεις και τα αγγλικούλια σου) δεν με έφερες σε δύσκολη θέση να συζητήσουμε αυτό το θέμα στην Αθήνα.

Για να επανέλθω όμως στο ατού σου τον Τσακαλώτο. Άκου τι είπε ο αθεόφοβος.

Ότι και πριν από χρόνια οι αποδόσειςτων Ελληνικών ομολόγων ήταν στο 4+%, εκεί που είναι σήμερα. Και ότι θα επιλέξει το πότε θα βγείτε στις αγορές, (ονειρεύεται ότι σας έβγαλε από τα μνημόνια), διότι έχετε και ένα μαξιλάρι πάνω από 20 δις ευρώ.

Αυτός είναι θεομπέχτης ή έχει λαλήσει.

Τότε οι αποδόσεις ήταν στο 4+%, αλλά για το σύνολο σχεδόν της Ευρώπης.Τώρα εμάς μας παρακαλούν να μας δανείσουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα spreadsείναι μισά από τα δικά σας. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό (αφού είσαι άνθρωπος της οικονομίας) και πολύ περισσότερο καταλαβαίνεις τι θα συμβεί αν αγγίξετε το μαξιλάρι!

Όμως δεν μπορώ να σου πω ότι δεν έχω και κάποιες ανησυχίες.

Πρώτα απ’ όλα θέλω να σου πω ότι αυτοί στη Γερμανική πρεσβεία διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με αυτές από ότι καταλαβαίνω πρέπει να σε αποχαιρετήσω σύντομα.

Μου λένε ότι προσπάθησες με τα εκλογικά συστήματα να τα τινάξεις όλα στον αέρα, ότι προσπαθείς να μαζέψεις κάτι γραφικούς κυρίως από τον συνέταιρό σου, αλλά όπως λένε στην πρεσβεία «το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον».

Όλοι μιλάνε για αυτόν τον Μητσοτάκη, που επιμένει σε κάτι περίεργα.

Στο Σκοπιανό τον απασχολεί η γλώσσα και η ιθαγένεια (εμένα σκασίλα μου, στο ΝΑΤΟ τους θέλω), θέλει να ξαναδιαπραγματευτεί τα πλεονάσματα (και μεταξύ μας έχει δίκιο) και πολλά άλλα τέτοια που μαζί σου δεν είχαμε θέμα.

Όμως, εμείς εδώ στη Γερμανία πρέπει να ξέρεις (γιατί παλιά μας ονόμαζες ναζιστές) ότι είμαστε δημοκρατικός λαός.

Έτσι είμαστε υποχρεωμένοι να συζητήσουμε σοβαρά με αυτόν που θέλουν οι Έλληνες για κυβερνήτη.

Ξέρουμε ότι δεν θα είναι το ίδιο εύκολος με σένα γι’ αυτό σε παρακαλώ να τελειώνεις τις δουλειές που σε βάλαμε να κάνεις. Μετά απ’ αυτό βρες τα με τους Ευρωσοσιαλιστές που μπορεί να συνεχίσουν να σε αγαπάνε.

Εάν κάνεις τον κόπο να μου απαντήσεις σε παρακαλώ να με ενημερώσεις και για τα νέα του Καμμένου.

Είκοσι τέσσερις ώρες έμεινα στην Ελλάδα και άκουσα από τις τηλεοράσεις (τις άλλες, τις μικρές, όχι την παγκοσμίου εμβέλειας ΕΡΤ), δέκα διαφορετικές θέσεις αν μένει ή φεύγει από αυτό που αποκαλείς κυβέρνηση.

Τώρα μαθαίνω ότι παραιτήθηκε με έναν τρόπο που δεν είναι παραίτηση. Εμένα μου θυμίζει καρναβάλι ή κακοστημένο θέατρο.

Κλείνοντας θα ήθελα να σου δώσω και μία συμβουλή ως μεγαλύτερη.

Απέφευγε τις συνεντεύξεις στις τηλεοράσεις.

Αν βγαίνεις και κάνεις τηλεθέαση Τατιάνας κάηκες.

Σε φιλώ και εύχομαι τα καλύτερα στην οικογένεια. Ειδικά στα παιδιά καλή πρόοδο με την νέα χρονιά, γιατί κάθε γονιός θέλει τα λεφτά του να πιάνουν τόπο στα ιδιωτικά σχολεία.

Με εκτίμηση,
ΜΑΝΤΑΜ ΑΓΚΕΛΛΑ ΜΕΡΚΕΛ
ΑΙ ΑΜ ΜΠΑΚ


Γιώργος Βακόνδιος
Πολιτευτής Κυκλάδων Ν.Δ.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :