Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017

Το INSULEUR υπέρ της διατήρησης του μειωμένου καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά

Πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο της Μάλτας στις 7 Φεβρουαρίου 2017 δημόσια ακρόαση που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της ΕΕ με θέμα «Ποιο το μέλλον των νησιών της ΕΕ», ενόψει υιοθέτησης μιας.....
γνωμοδότησης της ΕΟΚΕ στο ζήτημα αυτό.
Στην δημόσια ακρόαση συμμετείχε ο Πρόεδρος του Δικτύου των Νησιωτικών Επιμελητηρίων της ΕΕ και Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Μπενέτος.
Εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  κ. Νεκτάριος Σαντορινιός αναφέρθηκε στα προβλήματα των νησιών και τις λύσεις μέσω των ευρωπαϊκών πολιτικών.
Ο Πρόεδρος του INSULEUR εξέφρασε την άποψη ότι τα νησιά μπορεί να έχουν αυξημένο δημοσιονομικό κόστος –λόγο γεωγραφικής κατανομής- αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν πλούσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές μέσω της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και της Υφαλοκρηπίδας
 Ο κ Μπενέτος  επεσήμανε ότι το INSULEUR συμμετέχει στη δημόσια διαβούλευση με θέση υπέρ της διατήρησης του μειωμένου καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά και πρότεινε να διερευνηθεί  η δυνατότητα επεξεργασίας μιας Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Στρατηγικής, αν τα νησιά χαρακτηριστούν ως μακρο-περιφέρεια.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :