Κυριακή, Φεβρουαρίου 19, 2017

Συνάντηση Φορέων της Τ.Κ. Κορωνίδας με τη Δημοτική Αρχή

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση  αντιπροσωπείας των  φορέων του τοπικού  διαμερίσματος Κορωνίδας, με τη δημοτική αρχή, προκειμένου να συζητηθούν το θέμα της θέρμανσης του κοινοτικού γραφείου και ιατρείου Κορωνίδας καθώς και το θέμα του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης και τα προβλήματα που αυτό παρουσιάζει.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κορωνίδας Δημήτρης Κορρές, εκπρόσωπος από το ΔΣ του  Πνευματικού Κέντρου Κορωνίδας, Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Απόλλωνα «Άπελος», εκπρόσωπος της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Κορρές και.....
ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Νάξου Κώστας Χωριανόπουλος. Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Πολυκρέτης , αρμόδιος για τα θέματα ύδρευσης  – αποχέτευσης και ο αντιδήμαρχος ΔΕ Δρυμαλίας κ. Νίκος Σιδερής.
Σχετικά με το θέμα της θέρμανσης του κοινοτικού γραφείου και ιατρείου Κορωνίδας και ύστερα από τη δημοσιότητα του θέματος και την πίεση, υπήρξε δέσμευση για άμεση τροφοδότηση πετρελαίου, ώστε να λυθεί το πρόβλημα.
Στη συζήτηση για το σοβαρό θέμα του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης το οποίο για πολλοστή φορά παρουσιάζει πρόβλημα, αφήνοντας μάλιστα κάποιες κατοικίες χωρίς νερό μέσα την καρδιά του χειμώνα, αναδεικνύοντας την ανάγκη για άμεση αντικατάσταση του, η απάντηση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ήταν  πως δεν πρόκειται  σε καμιά περίπτωση με χρήματα του δήμου  να γίνει η αντικατάσταση του εν λόγω δικτύου, μήκους περίπου 180μ στην Κωμιακή, ενώ θα εξεταστεί η δυνατότητα αντικατάστασης του στον Απόλλωνα το οποίο είναι συνολικού μήκους περίπου 120μ.  Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζουν να λειτουργούν ένα δίκτυο με τεράστια προβλήματα και συχνές διαρροές, θέτοντας παράλληλα  σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κατοίκων, αφού πρόκειται για ένα δίκτυο το οποίο κατασκευάστηκε δεκαετίες πριν, αποτελούμενο από σωλήνες αμιάντου, που από το 1999 η ΕΕ απαγορεύει τη χρήση του σε δίκτυα ύδρευσης.  Οι μόνες δεσμεύσεις που δόθηκαν από τη δημοτική αρχή ύστερα από την πίεση, ήταν σχετικά με το δίκτυο ύδρευσης, πως άμεσα θα διερευνηθούν τα αίτια που προκαλούν το πρόβλημα τροφοδοσίας νερού σε κάποιες κατοικίες και θα αποκατασταθεί η όποια ζημιά υπάρχει και πως μέχρι τέλος Απρίλη θα έχει ελεγχθεί η δυνατότητα κατάργησης του μεγαλύτερου μέρους του δικτύου ύδρευσης αμίαντου από την Κωμιακή, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία στο σύνολο του χωριού παρότι εδώ και χρόνια έχει τοποθετηθεί και καινούργιο δίκτυο ύδρευσης. Ενώ σε σχετική κουβέντα που έγινε για την κατάσταση του κεντρικού οδικού δικτύου Απόλλωνας –  Εγγαρές και για τους αγροτικούς Δρόμους, ο Αντιδήμαρχός ΔΕ Δρυμαλίας κ. Ν. Σιδερής δεσμεύτηκε πως εντός του πρώτου δεκαήμερου του Μάρτη τα μηχανήματα του δήμου θα βρίσκονται στην Τ.Κ. Κορωνίδας καθαρίζοντας και στρώνοντας όλους τους αγροτικούς δρόμους και το παραλιακό Κεντρικό Οδικό Δίκτυο.
Για μια ακόμη φορά, από τη στάση της δημοτικής αρχής μέσα και από αυτή τη συζήτηση αποδεικνύεται πως κάθε άλλο παρά τα καθημερινά και σοβαρά προβλήματα των δημοτών την ενδιαφέρουν, για τα οποία δεν έχει χρήματα να διαθέσει, την ίδια ώρα που καλεί τους κατοίκους να πληρώνουν χρυσό ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι το νερό.
Αποδεικνύεται επίσης πως μόνο ύστερα από την οργανωμένη πίεση και τον συλλογικό αγώνα των κατοίκων και των μαζικών φορέων, μπορούν να δοθούν λύσεις στα μικρά καθημερινά προβλήματα των δημοτών αλλά και στα μεγάλα.
Καλούμε τους κατοίκους του τοπικού μας διαμερίσματος, να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση της δημοτικής αρχής όλα αυτά τα χρόνια, να οργανώσει την πάλη του, σε ένα κοινό μέτωπο με τους φορείς του τοπικού μας διαμερίσματος, ώστε μαζικά, οργανωμένα και ανυποχώρητα να διεκδικήσουμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα του τοπικού μας διαμερίσματος.

Κορωνίδα, 19/2/2017

Δημήτρης Κορρές
Πρόεδρος Τ.Κ. Κορωνίδας
Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας
Σύλλογος Γυναικών Απόλλωνα «Άπελος»
Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :