Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017

Παραιτούνται οι γιατροί ο ένας μετά τον άλλον στο νοσοκομείο Σαντορίνης


Παραιτούνται οι γιατροί ο ένας μετά τον άλλον στο νοσοκομείο Σαντορίνης - «Ανά πάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν κατηγορούμενοι για τραγικά συμβάντα, χωρίς να φταίνε»

Βασικές ιατρικές ειδικότητες και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, λείπουν από το νοσοκομείο Σαντορίνης, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
«Το νοσοκομείο της Σαντορίνης όχι μόνο δεν στελεχώνεται, αλλά και οι τελευταίοι γιατροί είναι έτοιμοι να κλείσουν την πόρτα πίσω τους. Παραιτούνται οι γιατροί ο ένας μετά τον άλλον. Απηύδησαν. Γνωρίζουν ότι ανά.....
πάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν κατηγορούμενοι για τραγικά συμβάντα, χωρίς να φταίνε», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.
Τονίζει ότι στην Παθολογική Κλινική, (12 κλινών), που καθημερινά κατά μέσο όρο νοσηλεύει 10 ασθενείς, εργάζονται μόνο δύο γιατροί του ΕΣΥ. Επίσης, υπηρετούν μόνο δύο καρδιολόγοι «γι’ αυτό και δεν λειτουργεί Μονάδα Εμφραγμάτων για νοσηλεία και παρακολούθηση των εμφραγματιών. Γίνεται θρομβόλυση και αμέσως αεροδιακομίζονται οι καρδιοπαθείς».
Η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει επίσης, ότι «εξαιτίας των επικίνδυνων συνθηκών που επικρατούν στον χειρουργικό τομέα, οδηγούνται σε παραίτηση οι χειρουργοί και οι αναισθησιολόγοι, από την περασμένη εβδομάδα δεν υπάρχει ορθοπεδικός, δεν λειτουργεί Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ενώ δεν υπάρχει και νεφρολόγος».
Τέλος, αναφέρεται στις αεροδιακομιδές, σημειώνοντας ότι ο αριθμός τους παραμένει στα ίδια επίπεδα με πριν την λειτουργία του νοσοκομείου. «Την περίοδο που λειτουργούσε το Κέντρο Υγείας γινόταν 5-7 αεροδιακομιδές την εβδομάδα. Στους μήνες που λειτουργεί το νοσοκομείο γίνονται επίσης 7 αεροδιακομιδές, κατά μέσο όρο, την εβδομάδα».
Πηγή
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :