Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2017

Εγκαινιάστηκε ο ΧΥΤΑ Νάξου

Νέα εποχή ξεκινάει στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, χάρη στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Νάξου, ο οποίος εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο, τον Δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν μέσα σε κλίμα χαράς, συγκίνησης και περηφάνιας για την ολοκλήρωση ενός τόσο σπουδαίου περιβαλλοντικού έργου, που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών και προασπίζει το περιβάλλον.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης, ο Έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Υπηρεσιακοί Παράγοντες και αρκετός κόσμος.
Ο ΧΥΤΑ Νάξου αποτελεί  πρωτίστης σημασίας περιβαλλοντικό έργο, ζωτικής σημασίας για τα πέντε νησιά του δήμου! Τη σπουδαιότητα αυτήν επισήμαναν στις.......
ομιλίες τους κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τόσο ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης καθώς και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.
«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής σήμερα για την έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΑ και φυσικά γιατί βλέπω πια τους καρπούς των προσπαθειών και των κόπων μας. Ο ΧΥΤΑ Νάξου ήταν από την πρώτη στιγμή στην κορυφή της ατζέντας της Δημοτικής Αρχής, καθώς ήταν και είναι έργο μεγίστης σημασίας για την προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντας λύση στο τεράστιο θέμα της ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων που υποβάθμιζαν το φυσικό περιβάλλον των νησιών μας και έθεταν τον Δήμο σε κίνδυνο των βαρύτατων προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την έναρξη λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α. Νάξου αλλά και την αποκατάσταση των 11 Χ.Α.Δ.Α που ήταν διάσπαρτοι στα πέντε νησιά μας, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σήμερα περνάει από την εποχή των χωματερών και της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος, στη νέα εποχή της αειφορίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Μανόλης Μαργαρίτης.
Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Πολιτεία για τη χρηματοδότηση του έργου, καθώς και όλους τους πρώην Δημάρχους και Περιφερειάρχες ονομαστικά, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους συνεργάτες του και όσους συνέβαλαν στη δρομολόγηση και υλοποίηση του έργου






Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :