Πέμπτη, Ιουλίου 15, 2010

Οι ενεργοί πολίτες συνεχίζουν την προσπάθειά για τη διαμόρφωση ενός ενιαίου συνδυασμού

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Νάξου, μετά την κατάθεση της ανοικτής πρόσκλησης προς τους υποψηφίους δημάρχους για τη σύσταση Ενιαίου Ψηφοδελτίου, προχώρησε σε επιμέρους συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους δημάρχους (κ. Γρυλλάκη, κ. Μαράκη, κ. Μαργαρίτη) και με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια η συντονιστική ομάδα της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Νάξου πραγματοποίησε δύο κοινές συναντήσεις με όλες τις παραπάνω πλευρές, πλην του κ. Μαράκη, ο οποίος εξαρχής αρνήθηκε να συζητήσει το ενδεχόμενο συμπόρευσης σε ένα Ενιαίο Δημοτικό Ψηφοδέλτιο.
Στις κοινές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν την καθοριστική σημασία της πρωτοβουλίας των..... Ενεργών Πολιτών, αφού για πρώτη φορά κάθισαν στο ίδιο τραπέζι ετερόκλητες πλευρές και συζήτησαν τα προβλήματα του νησιού μας, εκφράστηκε η κοινή αγωνία όλων για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νησί μας και η κοινή επιδίωξη όλων να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Διαπιστώθηκε επίσης ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά ενώ τα σημεία διαφωνίας είναι ελάχιστα, αφού τα προβλήματα είναι κοινά και οι λύσεις συγκεκριμένες.

Στην τελευταία συνάντηση εξουσιοδοτήθηκαν οι Ενεργοί Πολίτες να συνεχίσουν την αναζήτηση προσώπου κοινής αποδοχής, το οποίο θα αποτελεί συνδετικό κρίκο, θα συσπειρώνει όλες τις πλευρές και θα δεσμεύεται για την εφαρμογή του προγράμματος που θα καταρτιστεί από κοινού. Παράλληλα αποφασίστηκε ότι οι επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών θα μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την προεκλογική τους προετοιμασία μέχρι τη συζήτηση για το πρόσωπο κοινής αποδοχής.
Επειδή η πρότασή μας συνεχίζει να έχει ευρεία αποδοχή στην κοινωνία μας κι επειδή το διακύβευμα για τον τόπο μας είναι τεράστιο, θα συνεχίσουμε ως το τέλος την προσπάθειά μας για τη διαμόρφωση ενός ενιαίου συνδυασμού νίκης ή ακόμη και για τη δημιουργία ενός εναλλακτικού ψηφοδελτίου.


Για την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Νάξου

Η συντονιστική επιτροπή
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ειλικρινα αν οι ενεργοι πολιτες ειναι πανω απο δεκα ατομα ολοι μαζι χανω 1.000.000 ευρω..ημαρτον πως την εχουνε δει.......

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να μπορούσανε να κατεβάσουνε συνδυασμό να φάνε ένα χαστούκι να είναι όλο δικό τους. Όχι τίποτε άλλο αλλά για να δούν την αξία τους. Να την δούν αυτοί γιατί εμείς την ξέρουμε. Στην Αξά λένε : "ήκαμε κι' η ψύρα κώλο κι' έχεσε τον κόσμο όλο". Αλλά εδώ στη Νάξο δυστηχώς το μέτρο σύγκρισης είναι ο Μαράκης. Σου λέει λοιπόν ο καθένας: Μα καλύτερος από μένα είναι ο Μαράκης; Άρα μπορώ κι' εγώ!!!!!!!!!