Πέμπτη, Ιουλίου 15, 2010

H ΝΑΞΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΔΗΜΟ (βίντεο)

Με μοναδική λαμπρότητα γιόρτασαν και φέτος οι Ναξιώτες την μνήμη του Αγίου Νικόδημου. Χιλιάδες πιστών κατέκλυσαν την παραλία της Χώρας για να παρακολουθήσουν την θεία λιτανεία και τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.
Λίγο νωρίτερα, στον Ιερό ναό του Αγίου Νικοδήμου, τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Άρτης κ. Ιγνατίου, Πτολεμαΐδος Αιγύπτου κ. Προτερίου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Την θεία λειτουργία παρακολουθήσαν πολλοί επίσημοι, ο Περιφερειάρχης Νοτίου κ. Βασίλειος Μπρακουμάτσος, ο Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτρης Μπάϊλας, ο Αντινομάρχης Κυκλάδων κ. Λάζαρος Θεόφιλος, ο Έπαρχος Νάξου κ. Βασίλης Κορρές, ο Δήμαρχος Ακανθούς Κύπρου κ. Σάββας Σαββίδης, ο Δήμαρχος Νάξου κ. Νίκος Μαράκης, ο Δήμαρχος Δρυμαλίας Νάξου κ. Γιάννης Μπαρδάνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου κ. Κώστας Βασιλάκης εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πιστών
Ακολούθησε η καθιερωμένη Θεία λιτανεία υπό τους ήχους φιλαρμονικής
Όταν η πομπή έφτασε στην παραλιακή οδό της πόλης, ο Ναξιώτικος ουρανός γέμισε με πολύχρωμους χρωματισμούς από τα αμέτρητα πυροτεχνήματα που έκαναν την νύχτα μέρα και προκάλεσαν τα επιφωνήματα θαυμασμού μικρών και μεγάλων.
Και του χρόνου.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :