Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Κατά της ανάρτησης σταυρού στα σχολεία ο ΣΥΡΙΖΑ

Άλλη μια επίθεση δέχθηκε ο Χριστιανισμός από τους γνωστούς πλέον πολέμιους των θρησκειών του ΣΥΡΙΖΑ.
Το χρηματοδοτούμενο από τον Σόρρος -δήθεν -αριστερό κόμμα
παραμένει πιστός υπηρέτης των παγκοσμιοποιητών που θέλουν ένα κόσμο χωρίς εθνική ταυτότητα, σύνορα και θρησκεία.
Με αφορμή την παρέμβαση της Ελλάδας υπέρ της Ιταλίας στο ζήτημα της απαγόρευσης της ανάρτησης του Χριστιανικού συμβόλου του σταυρού στις σχολικές αίθουσες, παρακάμπτοντας κάθε δημοκρατικό τρόπο, προκαλώντας το λαϊκό αίσθημα εξέδωσαν την εξής υποκριτική ανακοίνωση:
«Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ καλεί το Υπουργείο Εξωτερικών να δώσει εξηγήσεις, για την αιφνιδιαστική ενέργεια της επίσημης παρέμβασης της Ελλάδας... υπέρ της Ιταλίας κατά την πρόσφατη ακροαματική διαδικασία, που έλαβε χώρα στο Τμήμα Ευρείας Σύνθεσης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), αναφορικά με το θέμα της ανάρτησης θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσια σχολεία. Η ενέργεια αυτή έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με παλαιότερες δημόσιες τοποθετήσεις του... Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη στη Βουλή των Ελλήνων και φανερώνει τη συντηρητική αναδίπλωση της ελληνικής κυβέρνησης σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών.
Επίσης, η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ καλεί την υπουργό Παιδείας να ασχοληθεί με το θέμα που έχει προκύψει, τόσο σε σχέση με αιτήματα γονέων για απομάκρυνση θρησκευτικών συμβόλων από τα δημόσια σχολεία, όσο και σε σχέση με την εγκύκλιο που επαναφέρει το ζήτημα της αναγραφής του θρησκεύματος στα απολυτήρια κατά παράβαση της αρχής της θρησκευτικής ουδετερότητας και της προστασίας της θρησκευτικής ελευθερίας».

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :