Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2010

Ψάχνουν ανενόχλητοι για πετρέλαιο οι Τούρκοι στο Αιγαίο!!!!

Ότι δεν κατάφεραν οι Τούρκοι τα τελευταία 34 χρόνια, το 1976 με το "Χόρα" και το 1987 το "Σισμίκ", φαίνεται ότι θα προσπαθήσουν να το καταφέρουν τώρα, , εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκές γι αυτούς συνθήκες και τις παραχωρήσεις από την Ελληνική κυβέρνηση!!! Στόχος τους το πετρέλαιο του Αιγαίου, που καμία Ελληνική κυβέρνηση δεν παραδέχτηκε ότι υπάρχει!!!
Όπως διαβάσαμε σήμερα στο greeknation.blogspot, το ωκεανογραφικό-ερευνητικό σκάφος Α599 TCG Çeșme, επέστρεψε χθες το βράδυ στην περιοχή μεταξύ Θράκης και Σαμοθράκης εντός της ελληνικής υφαλοκριπήδας και ξεκίνησε πάλι τις ερευνητικές του δραστηριότητες. Μάλιστα χθες το βράδυ στις 22.00 έριξε μπαλόνια που προειδοποιούσαν ότι το σκάφος μπορούσε να προβεί μόνο σε περιορισμένους ελιγμούς, προφανώς λόγω των ερευνητικών δραστηριοτήτων και της πόντισης ειδικού εξοπλισμού που εμπόδιζαν την κίνηση του σκάφους! Όλα αυτά χωρίς από ελληνικής πλευράς να υπάρξει αντίδραση, αφού ο P61 "Πυρπολητής" δεν έλαβε κάποια εντολή για να δράσει.
Έτσι το πρωί περί τις 06.00, το τουρκικό σκάφος μάζεψε ανενόχλητο τον εξοπλισμό του (μεταξύ των οποίων και τα μπαλόνια προειδοποίησης) και πήρε αργή ανατολική πορεία με αποτέλεσμα τώρα να βρίσκεται 7 μίλια νοτιοανατολικά της Ζουράφας εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Από Ελληνική πλευρά δεν υπήρξε καμία αντίδραση, δηλαδή ούτε ενημέρωση των ξένων πρεσβευτών, ούτε επιχειρήθηκε φυσικά να αποτραπεί η ερευνητική δραστηριότητα τυ σκάφούς. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πρόκληση από την εποχή των Ιμίων, την οποία φαίνεται ότι "κατάπιε αμάσητη" η κυβέρνηση...
Η κίνηση αυτή θυμίζει το
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :