Παρασκευή, Ιουλίου 16, 2010

Δεν πωλείται ο Πολ το χταπόδι

Έκοψε την... όρεξη στους επίδοξους αγοραστές ο υπεύθυνος του θαλασσίου πάρκου
Πρόσφατα δημοσιεύματα από την Ισπανία ανέφεραν πως οι φίλαθλοι της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας σκέφτονται να συγκεντρώσουν ένα ποσό προκειμένου να μπορέσουν να φέρουν το διάσημο χταπόδι-μάντης Πολ σε κάποιο από τους ζωολογικούς κήπους της χώρας για να το θαυμάσουν. Ωστόσο, ο επιτηρητής του θαλάσσιου πάρκου «Ocean Life» όπου φιλοξενείται το χταπόδι, ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα παραχώρησης.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Globoesporte, ο Ντάνιελ Φέι τόνισε: «Δεν ξέρω αν όσοι έρχονται εδώ, έρχονται για τον Πολ, αλλά όλοι ρωτάνε για αυτόν. Δεχτήκαμε κριτική, αλλά τα περισσότερα μηνύματα ήταν πολύ ..... στοργικά. Υπήρξαν κάποιες απειλές, αλλά τίποτα σοβαρό, δεν χρειάστηκε να καλέσουμε την αστυνομία. Όσο για τις προσφορές, ο Πολ δεν έχει τιμή, δεν θα τον πουλήσουμε».

Οι προβλέψεις του χταποδιού για τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχαν και εμπορικό σκοπό σύμφωνα με τον επιτηρητή του πάρκου ο οποίος δήλωσε: «Ποτέ δεν το κάναμε αυτό πριν με άλλο χταπόδι. Θέλαμε να αυξήσουμε τις επισκέψεις στο πάρκο. Έτσι φωνάξαμε τον τοπικό Τύπο για να παραβρεθεί στις δυο πρώτες προβλέψεις του Πολ. Μετά τις πρώτες επιτυχημένες προβλέψεις τα νέα διαδόθηκαν γρήγορα. Αρχικά στην Γερμανία και στην συνέχεια στον υπόλοιπο κόσμο».

Τέλος, ο Ντάνιελ Φέι αναφέρθηκε σε ένα παιχνίδι που αρέσει στο χταπόδι και το οποίο αποτέλεσε την έμπνευση για ό,τι ακολούθησε στην συνέχεια. Όπως δήλωσε ο επιτηρητής του πάρκου: «Τα χταπόδια είναι τα πιο έξυπνα μαλάκια και χρειάζονται κίνητρα και προκλήσεις για να αναπτυχθούν. Σε αντίθετη περίπτωση, υπό καθεστώς αιχμαλωσίας, μπορεί να έχουν προβλήματα. Στον Πολ άρεσε πάντα ένα παιχνίδι όπου άνοιγε κουτιά για να βρει μέσα την τροφή του. Έτσι είχαμε την ιδέα να τον βάζουμε να μας δείχνει τους νικητές στους αγώνες της Γερμανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Κανείς όμως δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε».
Β.Κ. Από aek365.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :