Τρίτη, Ιουλίου 27, 2010

Καταδικάστηκε ο αρχιβασανιστής των Χμερ

Σε κάθειρξη 35 ετών για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας καταδικάσθηκε ο διαβόητος αρχιβασανιστής του καθεστώτος των Ερυθρών Χμερ στην Καμπότζη, Καΐνγκ Γκουέκ Εαβ, γνωστός ως «Ντουκ», από το ειδικό δικαστήριο που έχει συσταθεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Ως διευθυντής του κέντρου κράτησης και βασανισμού Τουόλ Σλενγκ της Πνομ Πένχ, ο «Ντουκ» οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 14.000 ανθρώπους.
Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει ποινή κάθειρξης 40 ετών για τον 67χρονο σήμερα «Ντουκ», ωστόσο το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή 35ετούς κάθειρξης, καθώς έκρινε ότι ο αρχιβασανιστής στη διάρκεια της δικτατορίας του Πολ Ποτ ήταν παρανόμως κρατούμενος του καμποτζιανού στρατού για.... πέντε χρόνια.
Η δίκη του αρχιβασανιστή των Ερυθρών Χμερ ήταν η πρώτη δίκη κατηγορούμενου για τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν υπό το καθεστώς του Πολ Ποτ, που κατηγορείται για το θάνατο 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων από το 1975 ως το 1979.
Β.Κ Από .aek365.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Ο συντακτης αυτου του κειμενου πρεπει να καταλαβει οτι είναι χειροτερος απο αυτους που περιγραφει αφού χρησιμοποιει τοσο ευαισθητα θεματα για κομματικους λογους.