Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017

Αύξηση του τουρισμού από τις ΗΠΑ λόγω Αντετοκούμπο!!!!

Η Ελλάδα δεν έχει βαριά βιομηχανία και ως τέτοιες θεωρούνται ο τουρισμός και ο αθλητισμός. Και αν θέλουμε να το δούμε πιο συγκεκριμένα, παραδοσιακά το άθλημα με τις περισσότερες διεθνείς επιτυχίες είναι το basket και η χώρα από την οποία προέρχονται οι πιο περιζήτητοι τουρίστες μας είναι οι ΗΠΑ.

Τα τελευταία δύο χρόνια μάλιστα, η τάση είναι διαρκώς αυξητική και μάλιστα φέτος όλα δείχνουν ότι Αμερικάνοι τουρίστες θα αγγίξουν το 1.000.000! Ο λόγοι είναι δύο και τον έναν τον γνωρίζουμε, οφείλεται στις προσπάθειες του Υπουργείου Τουρισμού και της ίδιας της Έλενας Κουντουρά για αποκατάσταση της.....
απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με τις ΗΠΑ, που είχε διακοπεί τα τελευταία χρόνια. Φέτος θα πετάξουν 4 εταιρείες (Delta, United, American και Emirates) απευθείας μεταξύ ΝΥ-Αθήνα, συνδέοντας καθημερινά την Ελλάδα με την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. 

Ο δεύτερος λέγεται Γιάννης Αντετοκούμπο! Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ένας 22χρονος μπασκετμπολίστας αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα ισχυρό χαρτί για τον ελληνικό τουρισμό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι συχνές αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τον Αντετοκούμπο και κυρίως η πρόσφατη που έκανε με αφορμή την υποδοχή των μαθητών του Γυμνασίου της Λέρου, οφείλονται στο μπρίφινγκ που είχε από την Έλενα Κουντουρά που τον ενημέρωσε για την αυξανόμενη τάση στις φετινές κρατήσεις από τις ΗΠΑ και πιο ειδικά από την πολιτεία του Ουισκόνσιν (όπου εδρεύουν οι Μιλγουόκι Μπακς που αγωνίζεται ο Γιάννης)!

Διαβάστε την τελευταία αναφορά του πρωθυπουργού όπου θέλησε να συνδέσει το προσφυγικό ζήτημα με την παρουσία του αθλητή μας στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών:

"Δέχθηκα σήμερα τα παιδιά της Γ τάξης του Μπελλένειου Γυμνασίου της Λέρου και συζητήσαμε για το προσφυγικό ζήτημα. Εξήγησα στα παιδιά ότι όποια προβλήματα προκύπτουν από τη διαχείριση του δεν μπορεί να μας κάνουν να αλλάζουμε τις αρχές και αξίες μας. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε με φόβο το διαφορετικό, όπως μας διδάσκει άλλωστε το παράδειγμα του Γ. Αντετοκούνμπο που κατέκτησε το NBA. Η νέα γενιά μπορεί να πρωτοστατήσει στο χτίσιμο μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, ανεκτικότητας και δημοκρατίας».

Αντίστοιχες δηλώσεις  είχε κάνει πριν από ένα μήνα, αλλά και πέρσι όπου επίσης είχε παρατηρηθεί αύξηση των κρατήσεων από τις ΗΠΑ, αλλά δεν υπήρχε άμεσος συσχετισμός με τις επιδόσεις του Αντετοκούμπο. Φέτος, όμως, που ο Γιάννης πετάει μεταφορικά και… κυριολεκτικά, έχει γίνει νούμερο ένα στις μπασκετικές συζητήσεις όλων των αθλητικών καναλιών των ΗΠΑ, και διαρκώς διαφημίζει την Ελλάδα στις δηλώσεις του και στις εμφανίσεις του, το πράγμα ξέφυγε σε βαθμό που έγινε ορατό στα πρακτικά των τουριστικών γραφείων!

Οι λεγόμενες μπασκετικές πολιτείες των ΗΠΑ τυχαίνει να είναι το Οχάιο, το Μίσιγκαν, το Ιλινόις, η Ιντιάνα και η Μινεσότα που είναι όμορες ή κοντινές στο Ουισκόνσιν, ενώ επίσης μικρή άνοδος παρατηρείται και στις καναδικές κρατήσεις!

Η δε αύξηση των κρατήσεων των τελευταίων ημερών λόγω της παρουσίας του Γιάννη στο All Star Game, ενός θεσμού που είναι προσωποκεντρικός και στην ουσία αποτελεί διαφήμιση για συγκεκριμένους αθλητές και κυρίως τους πρωτοεμφανιζόμενους, ήταν τεράστια. Οι Αμερικάνοι στο θέμα των καλοκαιρινών τους διακοπών είναι λάτρεις του προγραμματισμού και συνήθως τέτοια εποχή προβαίνουν στις κρατήσεις τους και η συγκυρία τέλεσης του συγκεκριμένου αγώνα επίδειξης ήταν ευνοϊκή για τον ελληνικό τουρισμό. Απίστευτο κι όμως αληθινό!"
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :