Σάββατο, Μαΐου 02, 2015

Χαιρετισμός των τριών βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ για την Πρωτομαγιά, στις συγκεντρώσεις των εργαζομένων στη Σύρο

Σήμερα 1η του Μάη, ημέρα μνήμης, ημέρα τιμής των αγώνων της παγκόσμιας εργατικής τάξης, χαιρετίζουμε την σημερινή σας συγκέντρωση, στην οποία δυστυχώς λόγω προγραμματισμένης εκδήλωσης στην Σαντορίνη και λόγω των γνωστών προβλημάτων της ενδοκυκλαδικής  διασύνδεσης, δεν μπορούμε να είμαστε παρόντες.
Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κόσμος της εργασίας, παγκόσμια αλλά και με ιδιαίτερη ένταση τα τελευταία 5 χρόνια στη χώρα μας, δέχεται μια ανελέητη επίθεση με μοναδικό στόχο την πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και την.....
επαναφορά των εργασιακών σχέσεων στον προηγούμενο αιώνα.
Ανεργία, μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις στο δημόσιο, διευκόλυνση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, επικράτηση της ελαστικής, της ανασφάλιστης, της υποαμειβόμενης εργασίας ως κυρίαρχου εργασιακού μοντέλου, είναι το αποτέλεσμα των μνημονιακών νόμων και των πολιτικών που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Εδώ στη Σύρο: πόσα καταστήματα έκλεισαν και πόσοι άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους; με τι μισθό και τι εργασιακά δικαιώματα εργάζονται οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στις επιχειρήσεις εστίασης; πόσοι καθηγητές μπήκαν σε διαθεσιμότητα και πόσοι ωρομίσθιοι αναπληρωτές προσλήφθηκαν; πόσες θέσεις γιατρών και νοσηλευτών έμειναν κενές και πόσες καλύφθηκαν; τι μέρος της σύνταξης τους έχασαν οι συνταξιούχοι; πόσοι μήνες δεδουλευμένων οφείλονται στους εργαζόμενους του Νεωρίου, οι οποίοι δίνουν τη δική τους μάχη και είμαστε στο πλευρό τους.
Η νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές τη 25ης Γενάρη, αποτέλεσμα της αντίστασης μιας κοινωνίας στην εξαθλίωση και την υποταγή, δεν έχει κάνει κανένα "θαύμα" μέσα σ΄αυτούς τους τρεις μήνες. Άλλωστε δεν υποσχέθηκε κάτι τέτοιο. Δίνει όμως μια έντιμη και σκληρή μάχη απέναντι στις αφόρητες πιέσεις και τους εκβιασμούς των δανειστών, των ντόπιων και ξένων συμφερόντων που αντιδρούν σθεναρά σε κάθε προσπάθεια ανάκτησης και προστασίας των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Προωθεί σχέδια νόμου για την επαναφορά των εργατικών δικαιωμάτων, του κατώτερου μισθού, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την επαναπρόσληψη των απολυθέντων από το δημόσιο και σχεδιάζει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για την παραγωγή πλούτου με δίκαιη αναδιανομή του στους ανθρώπους της εργασίας.
Εμείς, από τη νέα μας θέση, με νέα καθήκοντα και νέες ευθύνες, καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, όλους τους πολίτες, σε συστράτευση αγώνα, με ενότητα και πείσμα απέναντι στους εκπροσώπους της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας, απέναντι στις δυνάμεις της διαπλοκής, της συντήρησης, του νεοφιλελευθερισμού, που με μοναδικό στόχο την αύξηση της κεροδοφορίας και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, επιθυμούν να οδηγήσουν την κοινωνία στην εξαθλίωση και την καταστροφή.
Όλοι μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα για δημοκρατία και αξιοπρέπεια.
Αντώνης Συρίγος, Νίκος Συρμαλένιος, Νίκος Μανιός


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :