Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2010

Oι προτάσεις των επαγγελματικών φορέων Νάξου για το ακτοπλοϊκό.

Εμείς όλοι οι Επαγγελματικοί Φορείς του Δήμου Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων σας παραθέτουμε τα αιτήματά μας σχετικά με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο νησί μας. Η Νάξος το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων , στο κέντρο τους, έχοντας αναπτύξει μεγάλη Τουριστική, Κτηνοτροφική , Γεωργική, και Εμπορική Δραστηριότητα με πληθυσμό 22.000 και άνω κατοίκων μπορεί και πρέπει να έχει καλύτερη αντιμετώπιση όσον αφορά τις Ακτοπλοϊκές συνδέσεις. Τα αιτήματά μας αφορούν βασικά την καλοκαιρινή περίοδο όπου εμφανίζεται και.... ο τεράστιος όγκος του ενδιαφέροντός μας. Την περυσινή περίοδο η κατάσταση που επικρατούσε αναφορικά με τα δρομολόγια των πλοίων ήταν απελπιστική με αποτέλεσμα να ζημιωθεί σημαντικότατα το Νησί μας οικονομικά . Ειδικότερα τα αιτήματά μας τα οποία σας παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας και να προσπαθήσετε με την ενεργή συμμετοχή σας για την επίλυσή τους. ΖΗΤΑΜΕ:

* Μείωση της τιμής των εισιτηρίων. Προτείνουμε να αφαιρεθούν τα «κόμιστρα προς τρίτους».
* Δυνατότητα έκτακτων Δρομολογήσεων Πλοίων χωρίς την υποχρεωτική 10μηνη απασχόληση (μείωση Διάρκειας)
* Επιπλέον Δρομολογήσεις Πλοίων για τη Νάξο από και προς Πειραιά
* Σύνδεση της Νάξου με το Λιμάνι της Ραφήνας που δεν υπάρχει. Αναφέρουμε ότι Η Πάρος συνδέεται καθημερινά με τη Ραφήνα με το πλοίο HIGH SPEED. ( Να εξεταστεί η Δυνατότητα προσέγγισης και στη Νάξο. Επίσης να εξεταστεί το ενδεχόμενο επέκτασης δρομολογίων Πλοίων που ξεκινούν από Ραφήνα και καταλήγουν στη Μύκονο να προσεγγίζουν και Νάξο όπου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις πτήσεις τσάρτερς που φθάνουν εκεί με προορισμό την Νάξο και πολλές φορές έρχονται στην Νάξο με 2 ημέρες λιγότερη παραμονή σε διακοπές μιας εβδομάδας.)
* Σύνδεση της Νάξου με Μύκονο όλη την περίοδο (Μάιο-Οκτώβριο ).
* Δρομολόγηση προς Νάξο από Ραφήνα με Οχηματαγωγό - Επιβατικό Πλοίο.
* Σύνδεση της Νάξου με την Κρήτη. Αναφέρουμε ότι το MEGAJET εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από Ηράκλειο προς Σαντορίνη ( 6 ώρες παραμονή)με επιστροφή το απόγευμα της ίδιας μέρας. Ζητάμε την προέκταση του δρομολογίου μέχρι Νάξο στο μεσοδιάστημα της παραμονής του από το λιμάνι της Σαντορίνης.
* Επαναπροκήρυξη της επιδοτούμενης γραμμής Θεσσαλονίκη- Κρήτη με ενδιάμεσο σταθμό στην Νάξο με 5μηνη σύμβαση. Έχουμε βάσιμες πληροφορίες ότι υπάρχει ενδιαφέρον μεγάλης ακτοπλοϊκής εταιρίας για μια τέτοια σύμβαση δρομολόγησης πλοίου όταν προκηρυχτεί .
* Σύνδεση της Νάξου με Σάμο-Ικαρία. Προτείνουμε 2 δρομολόγια την εβδομάδα (από τα 4) του Νήσος Μύκονος να πιάνουν και Νάξο.
* Σύνδεση της Νάξου με Δωδεκάνησα 2 φορές την εβδομάδα.
* Απαιτούμε όλα τα επιδοτούμενα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια ξεκινώντας και επιστρέφοντας να προσεγγίζουν το λιμάνι της Μυκόνου.
* Θέλουμε να γνωρίζετε ότι όλα τα παραπάνω είναι κοινά αιτήματα όλων των φορέων του νησιού μας.
* Εμείς όλοι που προσυπογράφουμε το παρόν έγγραφο σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε για τη θετική ανταπόκριση σας.




* ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ



* ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΑΞΟΥ



* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ



* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ Μ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

«ΝΑΞΟΣ-ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ»

* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ-

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΝΑΞΟΥ

* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΟΧΟΦΟΡΩΝ ΝΑΞΟΥ



* ΚΤΕΛ ΝΑΞΟΥ Α.Ε
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά αιτήματα. Το μόνο που χρειάζεται τώρα είναι να σκηθεί πίεση στο αρμόδιο υπουργείο από τους τοπικούς φορείς (Δήμος και Περιφέρεια).