Τρίτη, Αυγούστου 16, 2011

Ανακοίνωση του Βουλευτή ΔΗ.ΣΥ. ν. Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη,

«Η απόφαση για την αύξηση του Φ.Π.Α. προϊόντων και υπηρεσιών από 1η Σεπτεμβρίου από 13% στο 23% είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα έχει καταστροφικές οικονομικές, αλλά και κοινωνικές επιπτώσεις, ενώ θα πλήξει περαιτέρω τον ιδιωτικό τομέα, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτόν. Ειδικά για τον κλάδο των υπηρεσιών εστίασης, που αποτελείται από επιχειρήσεις που εκτός των άλλων είναι και «καταφύγιο» για την εργασία νέων κυρίως ανθρώπων, θα προκύψουν ασφυκτικές λειτουργικές δυσκολίες και συνέπειες καταστροφικές.
Είναι δεδομένο ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης οφείλει να επανεξετάσει και να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση για την αύξηση δέκα μονάδων του Φ.Π.Α. προϊόντων και υπηρεσιών. Το συγκεκριμένο μέτρο είναι βέβαιο ότι θα έχει περιορισμένη αποτελεσματικότητα, δεν θα αυξήσει ουσιαστικά τα κρατικά έσοδα, ενώ......... θα μειώσει δραματικά τα έσοδα υγιών επιχειρήσεων.


Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο της επιβάλλεται να καταβάλλουν ουσιαστικές προσπάθειες για τον περιορισμό των δαπανών του κράτους, οι οποίες κυρίαρχα ευθύνονται για την εκτόξευση του ελλείμματος, και να μην επιμένουν στην εσφαλμένη πολιτική της υψηλής φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Προσωπική επιστολή του Λευτέρη Αυγενάκη

στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο


Ζητά την αναθεώρηση της απόφασης για την αύξηση του Φ.Π.Α.


Προσωπική επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο, απέστειλε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με την αύξηση του Φ.Π.Α. προϊόντων και υπηρεσιών από 13% στο 23% που έρχεται από 1η Σεπτεμβρίου, ζητώντας μάλιστα ρητά την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης.


Στην επιστολή του, ο Βουλευτής επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο φορολογικό μέτρο θα έχει ιδιαιτέρως αρνητικές συνέπειες στις ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κλάδο της εστίασης, ενώ υπογραμμίζει στον κ. Βενιζέλο ότι «θα έχει περιορισμένη αποτελεσματικότητα, καθώς δεν πρόκειται να αυξήσει ουσιαστικά τα κρατικά έσοδα» και πως αντίθετα «θα μειώσει δραματικά τα έσοδα υγιών επιχειρήσεων».


Στο πλαίσιο αυτό, και αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση δεν πρέπει να επιμένει στην εσφαλμένη πολιτική της υψηλής φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών», ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό όπως επανεξετάσει και να ανακαλέσει την απόφαση για την αύξηση δέκα μονάδων του Φ.Π.Α. προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να αποτραπεί η «περαιτέρω οικονομική ασφυξία ενός ακόμα τομέα της ιδιωτικής οικονομίας».Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :