Πέμπτη, Αυγούστου 25, 2011

Φ.Π.Α στο 23% σημαίνει λουκέτα και 120.000 νέους ανέργους

Αγωνιώδης ανοιχτή επιστολή 28 μεγάλων επιχειρήσεων μαζικής εστίασης στον Ε.Βενιζέλο.Διαβάστε τα ονόματα των εταιρειών που ζητούν μονοψήφιο συντελεστή Φ.Π.Α.Ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλάει για αλλαγή του Φ.Π.Α από τον Οκτώβριο και ρίχνει τις ευθύνες στον Γ.Παπακωσταντίνου
Λουκέτα και 120.000 ΝΕΟΥΣ ανέργους ''βλέπουν'' 28 αλυσίδες μαζικής εστίασης από την αύξηση του ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις του κλάδου.
Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες οι επιπτώσεις θα είναι εκρηκτικές αφού εκτιμούν πως η αύξηση στον συντελεστή του Φ.Π.Α θα πλήξει επίσης τον τουρισμό και δεν θα αποφέρει στο κράτος τα προσδοκώμενα έσοδα λόγω της δραματικής μείωσης της κατανάλωσης που θα επιφέρει.
Οι 28 επιχειρήσεις προχώρησαν σήμερα σε πληρωμένες καταχωρήσεις στον Τύπο και με την ανοικτή επιστολή τους απευθύνουν έκκληση στον υπουργό όχι μόνο να μην προχωρήσει η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση αλλά να μειώσει τον ΦΠΑ σε....... μονοψήφιο συντελεστή.

Την επιστολή συνυπογράφουν οι αλυσίδες-εταιρείες: Απολλώνιο, Βενέτης, Γευσιπλοϊα, Γρηγόρης Μικρογεύματα, Πίτα Πάν, Autogrill, Benvenuto, Coffee Time, Costa Coffee, Domino's Pizza, Everest, Flocafe, Gloria Jean's, Goody's, KFC, La Pasteria, L'Artigiano, McDonald's, Olympic Catering, Olympus Plaza, Palmie Bistro, Papagallino, Pizza Fan, Pizza Hut, Roma Pizza, Simply Burger, Friday's και Zonars.

''Σας ζητάμε να σταθείτε δίπλα στις ελληνικές επιχειρήσεις, να τις βοηθήσετε να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας", σημειώνεται στην επιστολή.

Οι επιχειρηματίες χρησιμοποιούν ως παράδειγμα τη Γαλλία που μείωσε το ΦΠΑ στην εστίαση από 19,5% σε 5,5% και την Ιρλανδία, μια χώρα που βρίσκεται επίσης υπό την εποπτεία του ΔΝΤ, και προχώρησε σε μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση κατά 30% από 13% σε 9%.

Σήμερα όμως αναμένεται η εγκύκλιος για τον ΦΠΑ, η οποία θα εφαρμοστεί μέχρι τον Οκτώβριο, αφού τότε θα ανοίξει ο δρόμος για επανεξέταση του όπως δήλωσε σε εκπομπή της ΝΕΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Ο Π.Οικονόμου έριξε επίσης την ευθύνη για την αύξηση του ΦΠΑ στον Γ.Παπακωσταντίνου λέγοντας πως η σχετική απόφαση είχε παρθεί από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου, ως αντισταθμιστικό μέτρο για την μη εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Πηγή


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

αυτη ειναι η ταχτικη του πασοκ - τροικας , εξαθλιωση κλεισιμο των παντων , λουκετα παντου και ξεπουλημα για ενα ξεροκομματο των παντων

Ανώνυμος είπε...

Ε, ΚΑΙ? Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΡΕΧΕΙ, Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.