Σάββατο, Αυγούστου 13, 2011

Κορυφώνεται η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου

Με σύμμαχο τον καλό καιρό εγκαταλείπουν σήμερα και οι τελευταίοι εκδρομείς του Δεκπαπενταύγουστου την πρωτεύουσα και τα άλλα αστικά κέντρα.
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται από το πρωί η κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Αυξημένη αναμένεται και η κίνηση στις εθνικές οδούς. Το μεσημέρι παρατηρούνταν ουρές μήκους 8 χιλιομέτρων στον κόμβο Αμφιλοχίας.
Η Τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή για τους εκρομείς του τριημέρου, αλλά και για όσους θα επιστρέψουν με το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Σε ό,τι αφορά τα λιμάνια, για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 28 δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά για διάφορα νησιά του Αιγαίου εκτός του Αργοσαρωνικού, 14 από τη Ραφήνα και 7 από το Λαύριο.
Την Παρασκευή, σύμφωνα με στοιχεία του λιμενικού σώματος, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 28 δρομολόγια πλοίων, με 32.604 επιβάτες και 5.263 οχήματα. Την ίδια ημέρα πέρυσι από το ίδιο λιμάνι, έγιναν 31 δρομολόγια πλοίων, με 25.871 επιβάτες και 3.829 οχήματα.
Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα λιμάνια. Από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 17 δρομολόγια με 8.378 επιβάτες και 1.687 οχήματα, ενώ την αντίστοιχη περυσινή ημέρα έγιναν 12 δρομολόγια πλοίων με 4.936 επιβάτες και 911 οχήματα.
Απο το Λαύριο έγιναν 8 δρομολόγια πλοίων με 3.501 επιβάτες και........ 816 οχήματα, ενώ πέρυσι πραγματοποιήθηκαν 5 δρομολόγια πλοίων και διακινήθηκαν 1.305 επιβάτες με 395 οχήματα.

Τέλος για τον Αργοσαρωνικό έγιναν 53 δρομολόγια με 9.407 επιβάτες και 847 οχήματα και πέρυσι 58 δρομολόγια με 5.361 επιβάτες και 443 οχήματα.

Σύμφωνα με το Α΄ λιμενικό τμήμα Πειραιά, η πληρότητα σε ορισμένα δρομολόγια πλοίων αγγίζει το 100%, ενώ για τον Δεκαπεντάγουστο έχουν ανακοινωθεί 27 αναχωρήσεις πλοίων από τον Πειραιά 15 από τη Ραφήνα και 8 από το Λαύριο.

Το Λιμενικό συμβουλεύει όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω της αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Σημειώνεται ότι στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, υπάρχει όλο το 24ωρο προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας.

Ο καιρός το τριήμερο

Μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και βόρειους ανέμους 5 με 7 μποφόρ προβλέπει για σήμερα Σάββατο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 18 έως 31.

Την Κυριακή αναμένεται και πάλι γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια ορεινά. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τη Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο και τους ανέμους να πνέουν 2 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :