Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Βίντεο που κόβει την ανάσα! Sea Jet 2 και Aqua Spirit έδωσαν «μάχη» με τα κύματα!

Η Φολέγανδρος είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων και παρά τα δυνατά μελτέμια του καλοκαιριού… φροντίζει να ικανοποιεί και να αποζημιώνει τους επισκέπτες της.
Ωστόσο, ο καιρός ταλαιπώρησε τους .....
χιλιάδες τουρίστες που επέλεξαν να ταξιδέψουν με τα πλοία της γραμμής προς τα νησιά των Κυκλάδων, αφού έπνεαν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στη ναυσιπλοΐα ενώ σε μερικές περιοχές έφτασαν και τα 8 μποφόρ.
Τα πλοία «παλεύουν» με τα κύματα για να φτάσουν στον προορισμό τους.
Χαρακτηριστικό είναι  το βίντεο που δημοσιεύουμε από την Φολέγανδρο όπου τα κύματα χτυπούν τα πλοία, τα οποία προσπαθούν να «ισορροπήσουν» πάνω στη μανιασμένη θάλασσα.
Ωστόσο, όπως φαίνεται στο βίντεο, αν και ταχύπλοο το Sea jet 2 κατάφερε να αντεπεξέλθει, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα για τους καραβολάτρες που συχνά καταγράφουν αντίστοιχα περιστατικά στο εν λόγω θαλάσσιο πέρασμα. Τα κύματα, σε κάποια σημεία, φαίνεται να «σκεπάζουν» το πλοίο! Κι αυτές οι εικόνες μόνο σπάνιες δεν είναι. Αντίθετα, συμβαίνουν συχνά, ίσως και σχεδόν καθημερινά τη χειμερινή περίοδο, σε πολλά από τα νησιά των Κυκλάδων.
Στο βίντεο, διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις ελληνικές θάλασσες, τόσο οι ναυτικοί μας που τους αξίζουν συγχαρητήρια,για τον επαγγελματισμό και τις ικανότητές τους,  όσο και στους επιβάτες!
Δείτε η μάχη του καπετάνιου, του πληρώματος και των επιβατών απέναντι στις καιρικές συνθήκες, που καταγράφηκε σε βίντεο.
Με την άφιξη των πλοίων στο λιμάνι της Φολεγάνδρου, σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr οι περισσότεροι επιβάτες χρειάστηκαν να παραμείνουν, 15 με 20 λεπτά στο μώλο, ώστε για να ηρεμήσουν απο το ταξίδι, καθώς τους δημιουργήθηκαν στομαχικές διαταραχές.
βίντεο: Γιώργος Γαβαλάς

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :