Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ- Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2017, συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στις οποίες ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έχει γράψει το σενάριο ή τις έχει σκηνοθετήσει ή είναι βασισμένες σε θεατρικά έργα του. 
Την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 και ώρα 21:00 θα προβληθεί η ταινία Η Έβδομη Μέρα της Δημιουργίας σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη. Η ταινία είναι βασισμένη στο....
θεατρικό έργο του μεγάλου μας Νάξιου συγγραφέα που έκανε και τη διασκευή του σεναρίου.
Η ταινία προβλήθηκε το 1966 και παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Τζώρτζης, Έλλη Φωτίου, Δήμος Σταρένιος, Άγγελος Αντωνόπουλος, Μπέτυ Αρβανίτη, ΒάσοςΑνδρονίδης και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί. Η μουσική είναι του Γιάννη Μαρκόπουλου.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ένας νιόπαντρος ο οποίος μόλις έχει απολυθεί από το στρατό, προσπαθεί να ξεπεράσει τη μιζέρια της τάξης του, χωρίς όμως να διαθέτει τα απαραίτητα εφόδια. Συλλαμβάνει ένα φιλόδοξο σχέδιο και το υποβάλλει σε μια μεγάλη βιομηχανία. Πιστεύει ότι η επιτυχία είναι πολύ κοντά, και την ψευδαίσθησή του αυτή τη μεταδίδει, τόσο στη γυναίκα του, όσο και στον πατέρα του. Όταν το σχέδιό του απορρίπτεται απ’ την εταιρεία, αποκρύπτει το γεγονός απ’ τους δικούς του, εντείνοντας το αδιέξοδο…

Σας περιμένουμε, κι αυτή την Τετάρτη, να δούμε ή να ξαναδούμε παρέα ταινίες που άφησαν εποχή. Να γνωρίσουμε τον Ιάκωβο Καμπανέλλη του κινηματογράφου, να δούμε εικόνες της Ελλάδας μιας άλλης εποχής, και να μοιραστούμε την εμπειρία μιας κινηματογραφικής βραδιάς αυτό το καλοκαίρι στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :