Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Καλοκαίρι στον «Κύκλο Κυκλάδων»

Κι αυτό το καλοκαίρι τέχνες και καλλιτέχνες κάνουν Κύκλο στις Κυκλάδες, ταξιδεύουν από νησί σε νησί χαρίζοντας στο κοινό, Έλληνες και ξένους αξέχαστες πολιτιστικές εμπειρίες.
Εικαστικές εκθέσεις, συναυλίες, θέατρο, παραστάσεις για....
παιδιά, κινηματογράφος. Ο Νίκος Ποροκάλογλου, η Σαβίνα Γιαννάτου, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Λευτέρης Ελευθερίου με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, ο Richard Smith και ο Tico Pierhagen με τον Βασίλη Ρακόπουλο και άλλοι εκλεκτοί καλλιτέχνες εμφανίζονται στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο, στο Θέατρο Αρχίλοχος στην Πάρο, στο Εργοστάσιο Τεχνών στη Σαντορίνη, στο Θέατρο στον Κουμάρο στη Τήνο.
Πιο συγκεκριμένα στον Κύκλο Κυκλάδων εμφανίζονται οι:
·        Duo Tango Fusion | Richard Smith – Tico Pierhagen
Guest star Vasilis Rakopoulos
Πάρος, Τετάρτη 26/7
Νάξος, Πέμπτη 27/7
Σαντορίνη, Παρασκευή 28/7
·        Νίκος Πορτοκάλογλου με την μπάντα του «Ευγενείς αλήτες»
Πάρος, Πέμπτη 3/8
Σαντορίνη, Παρασκευή 4/8
Νάξος, Κυριακή 6/8
Τήνος, Δευτέρα 7/8
·        Σαβίνα Γιαννάτου με τον Κωστή Γρηγορέα
Νάξος, Τετάρτη 9/8
Πάρος, Πέμπτη 10/8
·        Φωτεινή Βελεσιώτου, μαζί της η Ανατολή Μαργιόλα
Τήνος, Πέμπτη 11/8
Πάρος, Τετάρτη 16/8
Νάξος, Πέμπτη 17/8
·        Σαντορίνη, Παρασκευή 18/8
Λευτέρης Ελευθερίου – Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
Νάξος, Κυριακή 20/8
Πάρος, Δευτέρα 21/8Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ραντεβού με τέχνη στις Κυκλάδες.

Info:
www.santoriniartsfactory.gr                 
www.tsoclismuseum.gr       ΧΩΡΟΙ:

Πύργος Μπαζαίου, Νάξος
Αναστυλωμένο μνημείο του 17ου αιώνα, δεσπόζει στον κάμπο της Αγιασσού, στην ενδοχώρα της Νάξου. Σημείο αναφοράς της πολιτιστικής δραστηριότητας του νησιού από το 2001, φιλοξενεί στο εσωτερικό του θεματικές εκθέσεις, ενώ στον προαύλιο χώρο μουσικές και θεατρικές παραστάσεις υψηλών προδιαγραφών.

Θέατρο στο Πάρκο, Πάρος
Υπαίθριο αμφιθέατρο με άριστη ακουστική και την αύρα αρχαίου θεάτρου, προσφέρει εξαιρετική θέα στον κόλπο της Νάουσας και την ανατολή του φεγγαριού, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να αφεθούν στους ήχους και τις εικόνες των εκδηλώσεων. 

Εργοστάσιο Τεχνών, Σαντορίνη
Συγκρότημα Βιομηχανικών Κτιρίων του 1945, στην παραλία Βλυχάδα Σαντορίνης. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική από ηφαιστειακή γη, πέτρα και τέφρα, πάνω στους αμμόλοφους. Περιλαμβάνει το ¨Βιομηχανικό μουσείο τομάτας Δ.Νομικος¨, τις ¨Αποθήκες με τα σταυροθολια¨ που φιλοξενούν εικαστικές εκθέσεις και τον προαύλιο χώρο, την ¨Αυλή¨ που πραγματοποιούνται παραστάσεις θεάτρου, χορού και μουσικές συναυλίες.


Θέατρο στον Κουμάρο, Τήνος

Ανοιχτό πέτρινο αμφιθέατρο απόλυτα ενσωματωμένο στο φυσικό περιβάλλον της Τηνιακής ενδοχώρας. Στους πρόποδες τους όρους  Ξώμπουργο, προστατευμένο από αιωνόβιες βελανιδιές και σε απάνεμο σημείο, το Θέατρο στον Κουμάρο δημιουργήθηκε μέσα σ’ ένα ιστορικό και εύφορο κτήμα του νησιού, που κάποτε φιλοξενούσε το καλοκαιρινό θέρετρο της Σχολής των Ουρσουλινών. 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :