Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017

Η Ε.Α.Σ. Νάξου τίμησε τα παιδιά που έγραψαν το βιβλίο για την πατάτα

Τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου για τη συγγραφή του βιβλίου για την πατάτα τίμησε η Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Νάξου, απονέμοντας ειδικό βραβείο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Φεστιβάλ Πατάτας.
Το βραβείο παρέδωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Δημήτρης Καπούνης στο Δ/ντή του Δημοτικού Σχολείου κ. Αριστείδη Γρατσία, τονίζοντας τη σημασία της....
διδαχής στα παιδιά των αγροτικών προϊόντων της πατρίδας τους.
Ευχαριστώντας την Ε.Γ.Σ. Νάξου ο κ. Αρ. Γρατσίας τόνισε ότι η διδασκαλία για την Πατάτα και το Κίτρο, κράτησε όλη την διδακτική περίοδο. Τα παιδιά μετά τις ώρες διδασκαλίας, φύτεψαν, καλλιέργησαν και μάζεψαν πατάτες σε χωράφια, ζώντας έτσι επί μήνες τον κύκλο παραγωγής των αγροτικών προϊόντων της πατρίδας τους. Το ίδιο έγινε και με το Κίτρο, αφού πρώτα επισκέφθηκαν περιβόλια με κιτριές, φύτεψαν κιτρόδεντρα και επισκέφθηκαν τις τοπικές ποτοποιείες Βαλληνδρά και Προμπονά.
Όλοι, τέλος, ευχαρίστησαν την “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη”, η οποία εξέδωσε σε καλαίσθητα βιβλία τις εργασίες των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου, στα πλαίσια της συνεργασίας του Δημοτικού με την Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη”. Στα βιβλία αυτά ο μικροί μαθητές των τάξεων α΄, β΄ και γ΄ δημοτικού ζωγράφισαν ωραίες εικόνες και έγραψαν “κοτσάκια” για την πατάτα και το κίτρο. Τα βιβλία αυτά, όπως και τα προηγούμενα “Γοργόνα της Νάξου” και “Παραμυθομαγειρέματα”, αφού διανεμήθηκαν δωρεάν σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Φιλωτίου θα διατίθενται μέσω Βιβλιοπωλείων. Τα όποια έσοδα διατίθενται πάντα για την ενίσχυση των σκοπών του Δημοτικού Σχολείου και της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου. Και τα δύο αυτά βιβλία, τα οποία δόθηκαν μέσω της Ε.Γ.Σ. Νάξου και σε όλους τους δημοσιογράφους που κάλυψαν το 8ο Φεστιβάλ Πατάτας, εκδόθηκαν από την εκδοτική εταιρία “Μικρή Μίλητος”.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :