Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ: Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2017, συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στις οποίες ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έχει γράψει το σενάριο ή τις έχει σκηνοθετήσει ή είναι βασισμένες σε θεατρικά έργα του. 
Την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 και....
ώρα 21:00 θα προβληθεί η ταινία ΟΙ ΑΣΣΟΙ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ σε σκηνοθεσία του Βασίλη Γεωργιάδη και σε σενάριο του μεγάλου μας Νάξιου συγγραφέα.
Είναι μια ταινία που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1956
 ενώ σαράντα χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησε σε επανέκδοση με τον τίτλο Κυριακάτικοι ήρωες.
Χαρακτηριστικό της ταινίας είναι ότι για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους προτιμήθηκαν ποδοσφαιριστές της εποχής, οι οποίοι υποδύονται τους εαυτούς τους. Σε πρώτο πλάνο βλέπουμε τους Ανδρέα Μουράτη, Κώστα Λινοξυλάκη, Στάθη Μανταζόλη, Λάκη Πετρόπουλο και Κώστα Πούλη να ξεδιπλώνουν εκτός από τις ποδοσφαιρικές και τις υποκριτικές τους ικανότητες.
Στην ταινία εμφανίζονται ακόμα οι σκηνοθέτες Γιώργος Τζαβέλλας και Μιχάλης Κακογιάννης, οι ηθοποιοί Θανάσης Βέγγος, Γιώργος Φούντας και Δήμος Σταρένιος, Γιώργος Καμπανέλλης και η Ιταλίδα σταρ της εποχής SilvanaPampanini.
Αφηγείται ο Ιάκωβος Καμπανέλλης.

                                    ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Η υπόθεση της ταινίας βασίζεται σε ένα αληθινό περιστατικό που συνέβη το 1953, όταν έπειτα από έναν αγώνα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, η ομοσπονδία απέβαλλε έναν ποδοσφαιριστή και οι συμπαίκτες του αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στον επόμενο αγώνα. Παράλληλα καταγράφεται η ζωή των πρωταγωνιστών, πριν και μετά τα γεγονότα και δίνεται μία εικόνα της καθημερινής ζωής εκείνης την εποχής.

Σας περιμένουμε, κάθε Τετάρτη, να δούμε ή να ξαναδούμε παρέα ταινίες που άφησαν εποχή. Να γνωρίσουμε τον Ιάκωβο Καμπανέλλη του κινηματογράφου, να δούμε εικόνες της Ελλάδας μιας άλλης εποχής, και να μοιραστούμε την εμπειρία μιας κινηματογραφικής βραδιάς αυτό το καλοκαίρι στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης.


Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :